Hangi Cilde Hangi Kapatıcı Kullanılmalı?

Hangi Cilde Hangi Kapatıcı Kullanılmalı?
23 Haziran 2021 18:37

Cildinizdeki kusurları ve gözlerinizin altındaki morukları yok edebilmek için kapatıcıları ne kadar doğru kullanıyorsunuz hiç düşündünüz mü?

 

 

Çoğumuz makyaja nasıl başladığımız konusundaki soruya gözlerimizin altındaki morluklar ve sivilceleri bahane ederek yanıt veriyoruz. İşte böyle bir zamanla başladığımız kapatıcılar bizi bundan sonraki süreçte hiç yalnız bırakmaz. Peki, kapatıcıları nasıl kullanmak gerekiyor?

Hangi Kapatıcılar Sana Göre?

İlk olarak yapılması gereken şey hangi kapatıcının sizin için uygun olduğunu belirlemektir. Eğer kuru bir cildiniz varsa bu durumda göz çevrenizi daha nemli tutacak olan kapatıcılar seçmelisiniz. Eğer yağlı ve karma bir cildiniz varsa o zaman mat bitişli kapatıcıları tercih etmelisiniz.

Gözaltınızdaki morluklar yoğun değilse bu durumda doğal bitişli kapatıcılar iyi bir seçim olacaktır.

Göz Altındaki Mor Halkalar

Gözaltı morlukları herkesin en çok şikayet ettiği konuların başında geliyor. En koyu izleri ve lekeleri ise tek seferde gizleyecek bir ürün seçmelisiniz. Hem yoğun hem de cildi kurutmayan bir ürün sizin için daha iyi olacaktır.

Sivilce Lekeleri

Sivilceler her yaşta insanı rahatsız edebilecek cilt hastalıklarından bir tanesidir. Eğer cildinizde yoğun sivilcelerden şikayetçiyseniz bu durumda yüksek kapasiteli kapatıcıları tercih etmelisiniz. Cildinizde ağırlık yapmayacak ve pürüzsüz bir cilt görünmesini sağlayacak bir ürün istiyorsanız BioNike Defence Sun Spf50 Compact Fondöten 10 gr (Ambre 1) ideal bir seçenektir. Sadece mineral filtrelerle formüle edilmiş olup geniş spektrumlu (UVA-UVB) koruma sağlar. Sebum ve terlere karşı dayanıklı, kusurları en aza indirir ve yüze mat ve doğal bir görünüm kazandırır.

Nemsiz Ve Yorgun Göz Çevresi İçin

Gözlerinizin çevresi nemsiz ise, ince çizgiler ve kırışıklıklar kendisini daha fazla gösterecektir. Bu da sizin daha yorgun görünmenize imkan sağlar.

Solgun Görünüm

Cildinizin solgun görünmesinden şikayetçiyseniz doğal aydınlık sağlayabilecek bir kapatıcı tercih etmeniz gerekir. Yüzünüzdeki yüksek olan bölgeleri aydınlık bir kapatıcıyla kapattığınızda daha enerjik ve sağlıklı bir görünümü yakalayabilirsiniz.

Kapatıcı seçimi kadar doğru uygulanması da önemlidir. Bunun için yüzünüze ya da cildinizin herhangi bir yerine kapatıcı sürerken nasıl hareket etmeniz gerektiğini öğrenmeniz gerekir.

En iyi kapatıcı ürünler için https://www.dermoailem.com/ sitemizi inceleyebilirsiniz.