Haluk Levent: Kızılay’da 20 bin çadır olsa alırdım

Haluk Levent: Kızılay’da 20 bin çadır olsa alırdım
27 Şubat 2023 10:23

Ahbap derneğinin kurucusu Haluk Levent, “15 bin 250 adet çadır aldık. 20 bin 50’si Kızılay’dan alındı. 13 bin 200 tanesi de başka firmalardan alındı. Kızılay’da 2 bin 50 tane çadır vardı. 20 bin olsa, satın alacağım. Ben o anda ‘Kızılay oldu, toplum bize bir şey’ diye düşünemem” dedi.

 

 

Ahbap derneğinin kurucusu, sanatçı Haluk Levent, Fox TV’de konuk olduğu ‘İlker Karagöz ile Çalar Saat’ programında konuştu.

 

Levent’in sözlerinden satır başları şöyle:

 

 

Hatay’a gittim. Gittiğimde çok acılı manzarayla karşılaştım. Ses ve çığlık. Her yer çığlık sesleri. Sadece enkazdakilerin çığlığı değil, dışarıdakilerin enkazdakilere ulaşamadıkları için çığlıkları da var. Çok acı bir tabloydu.

Ahbap bir arama kurtarma ekibi değil, arama kurtarma ekibine destek veriyor. Biz 4 yıldır AFAD’la işbirliği halindeyiz. Çok güzel bir şekilde organize olduk. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla irtibata geçtik. Biz her depremde bize düşen görevleri alırız.

STK’lar AFAD’la işbirliği protokolü yaparlar. Devlet bir AFAD, bizler STK’yız. Devletle biz nasıl yarıştırılabiliriz? Biz ancak el ele insanların yardımına koşabiliriz.

‘Devlet yok Haluk Levent var’ diye yazdılar. Hayır. Kesinlikle böyle bir şey yok. Depremde can kurtaran biz değiliz. Arama kurtarmalarda o canları kurtaran biz değiliz. Biz devletin karşısında hiçbir şey değiliz. Devlet oraya yerleşti, bizler onlarla beraber koordinasyona girdik.

Mütevazı davranmamak gerekiyor, Ahbap bu süreçte koordineyi çok güzel idare eden, gelen yardımları çok güzel dağıtan bir dernek.

Ahbap’ın devlet kurumlarıyla bir sıkıntısı yok. Zaten devletin kademeleriyle çalışıyoruz.

Bizim bir konteynerin fiyatı 60-65 bin lira artı KDV civarı.

Biz üç kurum tarafından denetleniyoruz. Devletin denetimi var, TÜRMOB var, yabancı kuruluşlar var.

15 bin 250 adet çadır aldık. 20 bin 50’si Kızılay’dan alındı. 13 bin 200 tanesi de başka firmalardan alındı. 28 tanesinin faturasını yayın yayınlayacaktık zaten.

Kızılay’da 2 bin 50 tane çadır vardı. 20 bin olsa satın alacağım. Ben o anda ‘Kızılay oldu, toplum bize bir şey’ diye düşünemem. İnsanlar ölüyor, eksi 10 derece.