Haluk Koç : Gücün yetiyorsa, arkasında durabileceksen dokunulmazlığımızı kaldır!

Haluk Koç : Gücün yetiyorsa, arkasında durabileceksen dokunulmazlığımızı kaldır!
11 Nisan 2013 06:30

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti Haluk Koç, Silivri’de yaşanan olaylarla ilgili CHP’li vekiller hakkında soruşturma başlatılmasına ilişkin olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları ile ilgili olarak, “Başbakan’a CHP Genel Merkezi’nden çok açık bir çağrıda bulunuyoruz; afrayı tafrayı bırak Sayın Başbakan.

 

 

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. MYK toplantısı devam ederken basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti Haluk Koç, Silivri cezaevi önünde yaşanan olayları değerlendirerek, yaşananların demokrasi tanımı içinde “vahim ve korkutucu” olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Hukuk ve adalet arayan insanlara kolluk güçlerinin adeta savaş açması kabul edilebilir bir görüntü değildir. Bunu tüm samimiyetimle ifade etmek istiyorum. Bu manzara aynı zamanda yaşadığımız siyasi iklimin, siyasi zulmün tepe noktasıdır. Hiçbir şekilde kabul edilebilir değildir. Mahkeme heyetinin duruşmadaki tutumu, savunma haklarını yok sayması, oluşturduğu baskı, tarihte birçok örneklerini görebileceğimiz olağanüstü mahkeme örneklerini de geride bırakmıştır. Siyasi, taraflı mahkeme örneği verilecek olur ise Silivri Mahkemeleri hukuk literatürüne geçecek, içtihat oluşturacak kadar farklı bir manzara ortaya koymaktadır.”

 

 

“SİYASİ GAFLARDAN MAHRUM BIRAKACAK OLMASI ÜZÜNTÜ VERİCİ”

CHP milletvekillerinin Silivri’ye yaşanan ve yaşanmakta olan hukuksuzluğu örtmek isteyenlere karşı susmamak için gittiklerini ifade eden Koç, şunları kaydetti: “Bülent Arınç’ın açıklamalarını gördük. Artık emekli olacağını ifade etmişti. Milletimizi yaptığı bu siyasi gaflardan mahrum bırakacak olması üzüntü verici. Ama açıklamaları bizi için önemli. Biliyorsunuz Arınç, Muhammer İnce ile ilgili, ‘terör örgütü elebaşısı’ yorumunu yapıyor. O kadar alışmışlar ki terör örgütü ile yatıp kalkmaya, havada uçan kuşa bile terör örgütü sürüsü diyebilecekler. Ortada intikam almak amaçlı bir güdümlü siyasi dava var ve bu görülüyor. Özel yetkiler ile donatılmış bir mahkeme. Adil yargılanma hakkının gasp edildiği bir yargılama. Savunma avukatları dışarı atılıyor.”

 

“AFRAYI TAFRAYI BIRAK SAYIN BAŞBAKAN”

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın CHP’li vekiller hakkında soruşturma başlatmasına ilişkin olarak ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları ile ilgili ise Koç şöyle konuştu: “Başbakan’a CHP Genel Merkezi’nden çok açık bir çağrıda bulunuyoruz; afrayı tafrayı bırak Sayın Başbakan. Gücün yetiyorsa, arkasında durabileceksen kaldır CHP’li milletvekillerinin dokunulmazlığını. Elinde yeterli sayı var, kafana göre gerekçe de var, kaldır. O dokunulmazlık sana ve arkadaşlarına lazım. Başbakan yakın zamana kadar ‘Terörle kucaklaşanlarla aynı çatı altında bulunamayız’ diyordu. Şu anda kanka oldular terörle kucaklaşanlarla ve terör başıyla. Şimdi aynı şarkıyı söylüyorlar; beraber yürüdüler bu yollarda, beraber ıslanıyorlar. Burada dokunulmazlıklarının kaldırılması da yetmez, gücün yetiyorsa tutukla CHP’li milletvekillerini. Hepimiz buradayız. Senden çekinecek hiçbir şeyimiz yok. Arkamızda ne siyasi ne de bir akçeli yük var. Bu milletin birliğini, dirliğini huzurunu barışı ve gerçekten demokrasiyi istemekten başka hiçbir şeyimiz yok.”