Halk mermer ocağına karşı çıktı, katılım toplantısını yaptırmadı!

Halk mermer ocağına karşı çıktı, katılım toplantısını yaptırmadı!
13 Ocak 2022 10:30

Denizli’nin Tavas ilçesindeki Ovacık ve Nikfer Mahallelerinde ÇED süreci başlatılan mermer ocağı için firma yetkilileri ve kamu görevlileri halkın katılım toplantısı yapmak istedi. Toplanan kalabalık projeye karşı çıktı, ‘Mermer ocağı istemiyoruz’ sloganları atarak bilgilendirme toplantısının yapılmasına engel oldu.

 

 

Sözcü’den Selami Aydın’ın haberine göre Denizli’de vatandaşlar mahallelerine yapılmak istenen mermer ocağına karşı çıktı. Tavas ilçesine bağlı Ovacık ve Nikfer mahallelerinde açılmak istenen mermer ocağı için başvuruda bulunan firma ÇED Sürecine Halkın Katılımı Toplantısı gerçekleştirmek istedi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte ilk olarak Ovacık mahallesinde bir araya gelindi. Fakat burada vatandaşlar toplantının yapılmasına ve mermer ocağı açılmasına karşı çıktı. Bu nedenle toplantı gerçekleşmedi.

 

 

SLOGANLARLA KARŞI ÇIKTILAR

 

 

İkinci toplantı ise Nikfer mahallesinde yapılmak istendi. Burada biriken kalabalık ellerindeki dövizlerle sesini duyurmaya çalıştı. Üzerlerinde ‘Mermer mi, tarım mı?’, ‘Çiftçi mi, mermerci mi? Karar sizin?’ yazılı pankartlar taşıyan kalabalık, toplantının yapıldığı eski belediye binası önünde ‘Mermer ocağı istemiyoruz’ diye slogan attı. Jandarmanın geniş güvenlik önlemleri aldığı alanda yapılamayan toplantı için tutanak tutuldu. Nikfer Muhtarı Ali Keysan toplantı tutanağına ‘Halkın tepkisi nedeniyle toplantı yapılamadı’ ibaresini yazdı. Kalabalık daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

 

 

12 MERMER OCAĞI AÇILACAK İDDİASI

 

 

Vatandaşlar firmanın Tavas’ta 10 Kale ilçesinde ise 2 mermer ocağı açacağını iddia etti. Mermer ocaklarının toplam 13 bin dönümlük tarım arazisini etkileyeceği öne sürüldü. Ayrıca ocakların mermer çıkarabilmek için büyük su kaynağına ihtiyaç duyduğu, alandaki su kaynaklarının ise sınırlı olduğu belirtildi. Mermer ocağı olarak belirlenen alanın tarım arazilerine yakınlığının yanı sıra Devlet Su İşleri Müdürlüğünün yürüttüğü bir sulama projesi bölgesi içinde olduğu ayrıca turizm merkezi Bozdağ Kayak Merkezi’ne de bir kilometre mesafede olduğu belirtildi.