Halk enkaz altındayken halı saha ihalesi!

Halk enkaz altındayken halı saha ihalesi!
28 Mart 2023 09:15

Maraş merkezli depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Antep’te yurttaşlar enkaz altındayken 6 Şubat günü valiliğe bağlı YİKOB’un dört okula halı saha yapımı için ihale düzenlediği ortaya çıktı.

 

 

Birgün’den Uğur Şahin’in haberine göre Maraş merkezli 6 Şubat depremlerinde arama kurtarma ve yardım konusunda devletin yetersiz kaldığı tartışılırken Antep’te skandal bir detaya ulaşıldı. 6 Şubat günü yurttaşlar enkaz altındayken Gaziantep Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın (YİKOB) halı saha yapımı için ihale düzenlediği açığa çıktı.

 

 

SAAT 10.00’DA İHALE

 

 

Gaziantep YİKOB “Saha işleri yaptırılacaktır” başlığıyla 20 Ocak tarihinde bir ihale açtı. Yapılan duyura göre Oğuzeli’ndeki Dokuzyol İkokulu ile Yeşildere Ortaokulu, Karkamış ilçesindeki Çiftlik İlkokulu, Nizip ilçesindeki Gevence Ortaokulu’na da halı saha yapılması planlandı. Yapılan duyuruda, ihalenin 6 Şubat’ta gerçekleştirileceği ve ihaleye son teklif saatinin 10.00 olduğu belirtildi.

Ülke, 6 Şubat sabahına Maraş merkezli depremlerle uyandı. 11 kentte hissedilen depremler nedeniyle Antep’te de büyük yıkıma meydana geldi. Ancak buna rağmen depremin gerçekleştiği gün Gaziantep YİKOB bünyesinde oluşturulan ihale komisyonu, halı saha yapımı için verilen teklifleri değerlendirmekle meşgul oldu. Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, ihalenin sonuç ilanı 16 Mart tarihinde yayımlandı. Avan Mühendislik Proje isimli şirketle bu ihale kapsamında 2 milyon 572 bin TL’lik sözleşme, 16 Mart tarihinde imzalandı.

 

 

BU İLK DEĞİL

 

 

Binlerce yurttaş 6 Şubat’taki depremin ardından enkaz altındayken AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin de aynı gün saat 14.00’te “Ramazan” ihalesi düzenlediği ortaya çıkmıştı. Bu kapsamda 5,5 milyon TL’ye imza atılmıştı. Deprem günü ihale düzenlenmesi tepkilere neden olmuştu.