Hakkari’de panik!

Hakkari’de panik!
28 Ağustos 2015 14:34

Mahallelerde bulunan vatandaşlar çocuklarını yanlarına alıp koşuştururken, kent merkezindeki esnaf da kepenklerini kapatıp evlerine gitti.

 

 

Yüksekova’da yaşananların protesto edildiği Hakkari’de bugün öğlen saatlerinde yine olaylar çıktı, ardından da silah sesleri geldi. Kıran ve Berçelan Mahallelerinin bir çok ara yolunun taş, biriket, kum torbaları ve ağaçlarla kapatılması ayrıca bu barikatların üzerine tüplere bağlı düzeneklerin bırakılması polisi harekete geçirdi. Polisin çembere aldığı her iki mahallede zaman zaman silah sesleri duyuldu. Mahallelerde bulunan vatandaşlar çocuklarını yanlarına alıp koşuştururken, kent merkezindeki esnaf da kepenklerini kapatıp evlerine gitti.

 

Saat 14. 00 sıralarında çok sayıda zıhlı palis aracı, barikatlarla kapalı Kıran ve Bahçelen Mahallelerine girdi. Zırhı araçların mahalleye girişi ile birlikte olaylar büyüdü. Barikatları kaldırmaya giden polisler göstericileri basınçlı su ve göz yaşartıcı bomba ile dağıtmaya çalışırken, göstericiler de taş ve molotof kokteyli atarak karşılık verdi. Zaman zaman silah seslerinin de duyulduğu bölgede olaylar sürerken, polis kent merkezinde geniş güvenlik önlemi aldı.Hakkari kent merkezindeki esnaf da kepenklerini kapatarak evlerine kapattı

 

 

Kaynak: HAKKARİ, (DHA)