Hakkari’de 15 Ağustos ve Suriye gerginliği

Hakkari’de 15 Ağustos ve Suriye gerginliği
13 Ağustos 2013 23:09

Hakkari’de yüzleri poşulu bir grup, PKK’nın kuruluşun yıldönümü olan 15 Ağustos ile Suriye’de Kürtlere karşı yapılan saldırıları protesto etmek için yola barikat kurup, polislere havai fişek, molotof kokteyli ve taş attı.

Polis, ellerinde KCK asayiş kalkanları bulunan grubu tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz kullanarak dağıttı. Hakkari’de akşam saatlerinde 70 kişilik yüzleri poşulu grup, Pehlivan Mahallesindeki çevreyolunda toplandı. Gruptakiler, burada yolu trafiğe kapattıktan sonra barikat kurup ateş yaktı. Yüzleri poşu ile sarıla olan gruptakiler, ‘Selam selam Rojavaya selam’, ‘Biji serok Apo’ sloganları attı. Slogan atan bazı göstericilerin ellerinde bulunan KCK yazılı kalkanlar da dikkat çekti.

Yolun trafiğe kapatıldığı ihbarı üzerine bölgeye çok sayada polis sevk edildi. Polis, taş, havai fişek ve molotofkokteyli atan grubu, göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullanarak dağıtmaya çalıştı. Ara sokaklara kaçan göstericilerle polis arasındaki kovalamaca bir süre de devam etti. Bu arada gazdan etkilenen bazı vatandaşlar ise zor anlar yaşadı.