Hakkari-Van karayolunda bomba alarmı!

Hakkari-Van karayolunda bomba alarmı!
30 Kasım 2013 12:00

Hakkari-Van karayolunun 25’inci kilometresinde jandarma tarafından yapılan bomba arama tarama faaliyetleri sırasında jandarmanın özel eğitimli köpeğinin tepki göstermesi üzerine ekipler, yolu trafiğe kapatıp arama yaptı.

 

Yapılan kontrollerde her hangi bir patlayıcıya rastlanmadı.

 

Bugün saat 08.00 sıralırında Hakkari-Van Karayolunun 25’inci kilometresindeki tünel civarında bomba kontrolü faileyetlerini sürdüren jandarma ekipleri, jandarma köpeğinin tepki göstermesi üzerine durumdan şüphelenilerek yolu hemen trafiğe kapattı. Yolun her iki yönünü trafiğe kapatan ekipler, daha sonra özel eğitimli köpekle bölgede bomba araması yaptı. 3 sinyal kesici Jammer aracının hazır bekletildiği bölgede, birçok araç 2 saat boyunca yolun trafiğe açılmasını bekledi.

 

Bölgeye gelen Jandarma bomba imha uzman ekipleri, kıyafetlerini giydikten sonra, söz konusu yolun kenarında köpeğin tepki gösterdiği yolda, fünye ile kontrollü patlatma yaptı. Patlatmadan önce ekipler, yolun yakınında bekleyen vatandaşlara megafonla uyayarak uzaklaşmasını da istedi. Ardından yapılan kontrollü patlatmada, her hangi bir patlayının olmadığı ortaya çıkınca, yolda bekletilen vatandaşlar da rahat bir nefes aldı.

 

Yapılan kontrollü patlatmanın ardından yol yeniden trafiğe açıldı.