Hakan Yurtbaşı: Türkiye’yi Yurt Dışında Temsil Ediyoruz

Hakan Yurtbaşı: Türkiye’yi Yurt Dışında Temsil Ediyoruz
11 Haziran 2021 15:13

Ünlü giyim markası Catch Jeans’ın sahibi Hakan Yurtbaşı giyim sektörüne dair açıklamalarda bulundu. Giyim alanında özellikle yurt dışında gördüğü ilgi ile odak noktası haline geldiklerini ifade eden Yurtbaşı, salgın döneminin giyim sektörüne biraz etki ettiğini ama normalleşme süreci ile tekstil alanının da yine önemli kazanımlar elde edeceğini ifade etti.

 

 

Türkiye’yi Yurtdışında Temsil Ediyor

2004 yılında kurulmuş olan Catch Jeans, hazır giyim alanında kısa sürede Türkiye’de önemli bir marka haline gelmeyi başardı. Marka sadece yerli pazarda değil, yurtdışında da faaliyet göstermeye başlayarak özellikle Avrupa’da bilinen bir marka haline gelebildi. Yapmış olduğu ihracat ile dikkatleri üzerine çeken Catch Jeans, sokak ve gündelik stilini yansıttığı başarılı tasarımları ile her yaştan kişinin tercihi oluyor.

Markanın CEO’su olan Hakan Yurtbaşı ise giyim sektörünün mevcut durumu ve yapmış oldukları ihracat süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yurtbaşı özellikle yurt dışına açılma hedeflerinin ilk günden beri var olduğunu belirterek şu şekilde konuştu: “Yurt dışı için kurulduğumuz ilk günlerde bile aklımızda önemli bir hedef bulunuyordu. Yurt dışı demek hem üretimin büyümesi demek hem de markanın dünya çapında tanınır hale gelmesi demek. Bu yüzden iç pazarda kısa sürede başarı elde ettiğimizi görünce yurt dışına da ihracata başladık,” dedi.

WhatsApp Image 2021-06-11 at 13.47.52

Tasarımlar Büyük İlgi Görüyor

Yurtbaşı açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Yapmış olduğumuz tasarımlar sokak stilini yansıtan ve çağın zevklerini içeren tasarımlardan oluşuyor. Bu sayede özellikle yurt dışına açıldığımızda büyük bir talep görmüş olduk. Catch Jeans markalı ürünler farklı ülkelerde talep görmeyi başardı ve bu talep her geçen gün daha fazla artıyor. Bu açıdan Türkiye’yi yurt dışında başarıyla temsil ediyoruz diyebilirim,” şeklinde konuştu.

Yurtbaşı salgın döneminde tekstil ürünlerine olan ilginin azalmadığını ancak diğer dönemlere göre duraksama yaşandığından da bahsederek salgın sürecinin tüm dünya genelinde iyileşmeye başlaması sonrasında hem yerli pazarda hem de yurt dışında ilginin çok daha fazla artacağından bahsetti. Markası ile birlikte Türkiye’yi de bir tekstil merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini de vurguladı.

WhatsApp Image 2021-06-11 at 13.47.54