Hakan Atilla’nın itirafçı olduğu iddiası Saray’da tedirginlik oluşturdu!

Hakan Atilla’nın itirafçı olduğu iddiası Saray’da tedirginlik oluşturdu!
4 Mayıs 2023 09:18

ABD’de tutuklu olduğu dönem AKP iktidarı tarafından resmen ‘kahraman’ ilan edilen Hakan Atilla’nın itirafçı olduğu iddiası Saray’da tedirginlik oluşturdu. Hakan Atilla son gelişmelere ilişkin konuştu.

 

 

Fotoğraf: Reuters

 

Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı ve eski Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla, 2 gün önce havalimanında karakola götürülmüştü. Gelişmeyi Instagram hesabından duyuran Hakan Atilla hakkında yurt dışı yasağı konduğunu ve pasaportuna el konmak istendiğini duyurmuştu. Bu gelişme sonrası Hakan Atilla’nın ABD’de görülen Halkbank davasında ‘itirafçı’ olduğu iddia edildi. Bu durumun Saray’da tedirginliğ oluşturduğu ileri sürüldü. İddialara son noktayı Hakan Atilla koydu.

ABD’de İran’a yönelik yaptırımların delinmesi sürecinde rol oynadığı gerekçesiyle yargılanıp 28 ay tutuklu kalan, infazının ardından 2019’da döndüğü Türkiye’de ise bizzat dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile bürokratlar tarafından karşılanan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, pasaportunun iptal edilmesi sonrası yeni açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “O bizim evladımızdır. Onu sahiplenmeyeceğiz de kimi sahipleneceğiz?” diye seslendiği Atilla, dönüşünden birkaç ay sonra Borsa İstanbul (BIST) Genel Müdürlüğü’ne getirilmiş, 8 Mart 2021’deki istifasına kadar bu görevde bulunmuştu.

Son dönemde ise hükümete yönelik eleştirileri öne çıkıyordu.

İddiaya göre Atilla’nın ABD’de görülen Halkbank davasında ‘itirafçı’ olduğu ve Türkiye’yi zora sokacak beyanlar verdiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletildi. Saray’da tedirginlik oluşturan bu bilgi neticesinde Atilla’nın pasaportuna tahdit konuldu.

Halk TV’den Seyhan Avşar’ın haberine göre söz konusu iddianın sorulduğu Hakan Atilla, “Yalan, dolan bunlar. Talimatın tepeden geldiğine eminim. Madem öyleydi beni neden Borsa İstanbul’un başına getirdiler ya da neden görevden almadılar” dedi.

 

 

‘TÜRKİYE KENDİNİ ZORA SOKUYOR’

 
Hakan Atilla, “Türkiye‘yi zora sokacak beyanlarda bulundunuz mu?” sorusu üzerine “Ben Türkiye’yi zora sokmam. Türkiye kendini zora sokuyor. Bu bir gazetecinin uydurmasıydı. ABD’de öyle bir sistem yok. Kapalı kapılar arkasından konuşayım da beni serbest bırakın gibi bir şey yok. Ya anlaşırsınız ya da anlaşmazsınız” diye konuştu.

 

 

‘NEDEN BU DEĞİLDİR DEMİYORUM’

 
“Ben size neden bu değildir demiyorum” diyen Atilla, “Bu gerekçeye dayanarak tahdit konulmuş olabilir. Ama onların iddia ettiği hikaye gerçek değil” ifadelerini kullandı.

– ‘Sizin itirafçı olduğunuzu Cumhurbaşkanı’na istihbaratın haber verdiği’ iddialar arasında.

Ne istihbaratından bilgi alacaklar. ABD’deki tek muhatapları Rıza Sarraf.

 

 

‘SOYLU’YA ULAŞMAYA ÇALIŞTIM’

 
– Peki neden tahdit konulduğunu sormak için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ulaşmaya çalıştınız mı?

Evet. Ulaşmaya çalıştım. Müsait değilmiş. ‘Seçimden sonra görüşelim’ demiş.