HADİ ORADAN…  Bugün Dünya Kız Çocukları günü…

HADİ ORADAN… Bugün Dünya Kız Çocukları günü…
11 Ekim 2018 14:47

17 aylık bebeğe tecavüz edilen, kız çocuklarınınkreş çağlarında kapatılmaya çalışıldığı, 6 yaşında kız çocuğuyla evlenilebilir fetvalarının verildiği, daha dün 14 yaşında bir kız çocuğuna bir sürü Suriyelinin tecavüz ettiği, ülkeyi yönetenlerin 14 yaşında kız çocuklarıyla evlendiği bu memlekette “Dünya Kız Çocukları Günü” kutlayacağız öyle mi?

 

 

 

 

Dr. Semih DİKKATLİ H&H YORUM

 

 

Bu kızlar büyüdüğünde şortlu diye otobüslerde darp edilecekler, hakarete uğrayacaklar, eğlence mekânından tek başına çıktığında tecavüze uğrayacaklar, saçını kapatmadıysa fahişe olarak nitelenecekler ve biz hala bu ülkede “Dünya Kız Çocukları Günü” kutlayacağız öyle mi?

 

Arabaya binerse hele de kırmızı arabaya binerse her şeye açık görülecekler, çalışma hayatından silinmek isteyecekler, sesli gülerse orospu diye nitelenecekler, kaç çocuk doğuracağından kürtajına kadar karışılacaklar ve biz hala bu ülkede “Dünya Kız Çocukları Günü” kutlayacağız öyle mi?

 

Öz babasının tecavüz ettiği kız çocuğunu bilen annesi susacak, öz ağabey defalarca ırzına geçecek, amca, amcaoğlu, kuzen, dayı tecavüzleri neredeyse legal olacak ve kız konuşmaya çalışırsa katledilecek ve biz hala bu ülkede “Dünya Kız Çocukları Günü” kutlayacağız öyle mi?

 

Minicik kız çocukları mal gibi alınıp satılacak, annesi tarafından fahişeliğe zorlanacak, 12 yaşındayken üzerinden ilçenin tüm eşrafı, kamu görevlileri geçecek, sonra bu kız çocuğu defalarca fiili livata muayenesine yollanacak, yırtılan anüsü nedeniyle oturamaz hale gelecek, sonra da tüm bunları yapanları mahkemeler aklayacak ya da indirim maddeleri uyuglacak, bazı mahkeme heyetleri soysuzca kızında rızası vardı kararı verecek ve biz hala bu ülkede “Dünya Kız Çocukları Günü” kutlayacağız öyle mi?

 

Topraklarından koparılarak bize sığınan çaresiz mülteci kızları fahişeliğe zorlayacağız, onlara sadece et parçası gibi davranacağız, üstelik bir de aşağılayacağız sonrada bu ülkede “Dünya Kız Çocukları Günü” kutlayacağız öyle mi?

 

Hepimiz için, hepiniz için kocaman bir HADİ ORADAN diyorum.

 

Önce kızlarımızı korumayı, yüceltmeyi öğrenelim, onlara hak ettikleri eğitimi vermek için yırtınalım, kadın olduklarında olacak olumsuzlukların olmasını engelleyelim, sonra belki bu özel günü kutlarız. Tüm bunları becermeden yapacağımız her kutlama bende bulantıdan ve nefretten başka bir şey uyandırmaz.

 

Ne o, zorunuza mı gitti söylediklerim. Az bile söyledim oysa… Utancımdan yüzüm kızardı ve yanıyor alev alev şu anda…

 

Şimdi dağılabiliriz…

 

 

 

Dr. Semih DİKKATLİ Twitter

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
İçimdeki çocuğun bayramı
Herkes birine zorba…
Kara Kutu… Hadi yüzleşelim…