‘Hablemitoğlu dosyasına 13 yıl hiç dokunulmamış’

‘Hablemitoğlu dosyasına 13 yıl hiç dokunulmamış’
29 Temmuz 2022 09:26

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, 18 Aralık 2022’de öldürülen Necip Hablemitoğlu’nun cinayetiyle ilgili 13 yıl boyunca yeterli araştırma ve soruşturmanın yapılmadığını; Cumhuriyet Başsavcı Vekili Necip Cem İşçimen’in cinayetten 13 yıl sonra, dosyada olması gereken birçok detayın araştırılması için verdiği belgeyi paylaştı.

 

 

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu, Ankara’da evinin önünde düzenlenen suikast sonucu 18 Aralık 2002’de yaşamını yitirdi. Sözcü yazarı Öztürk bugünkü yazısında Hablemitoğlu cinayet dosyasına ilişkin yürütülen süreci değerlendirdi. Öztürk, 2015 yılında Cuhmuriyet Başsavcı Vekilliği’ne getirilen Necip Cem İşçimen’in söz konusu dosyayla ilgili yaptıklarını aktardığı yazısında, şunları kaydetti:

 
“2015 yılına kadar bu dosyanın üzerine sanki ölü toprağı serpilmişti. Basit hırsızlıkta bile HTS kayıtları istenirken, bu kayıtların olmaması hem savcılık, hem emniyet açısından kayıp yıllardı. Darbe girişiminden sonra şu gerçek ortaya çıktı: Dosyada ifade alan, olay yeri incelemesi yapan ve diğer işlemleri yürüten emniyet mensuplarının yüzde 80’i FETÖ’cü çıktı. Savcı Cem İşçimen döneminde belli noktaya getirilen dosya, Savcı Zafer Ergün’le yeni bilgiler ışığında daha ileri boyuta ulaştı. İlk tutuklamalar da başladı.

Suikastın üzerinden 20 yıl geçmiş olsa da dosyayı kapatmayan, aydınlatılması için emeği geçenleri kutlamak gerekir. Bunlar arasında, Hablemitoğlu’nun avukatı Ersan Barkın’ı asla unutmamak gerekir.”

Öztürk’ün yazısında paylaştığı belge şöyle:
1659071343773-14-saygi-belge-12-cm-1