Habersiz parti üyelikleri: Çoğu sosyal yardım alan kişiler

Habersiz parti üyelikleri: Çoğu sosyal yardım alan kişiler
17 Ekim 2022 08:48

Son dönemde e-Devlet’te sorgulama yapan yüzlerce kişi siyasi parti üyesi olduğunu öğrendi. İYİ Parti’ye üyelik başvurusu yapan 74 bin kişi başka partiye üye olduklarını öğrenirken CHP’de rakam 5 bin.

 

 

Gazete Duvar’dan Müzeyyen Yüce’nin haberine göre Türkiye seçimlere hazırlanırken siyasi partilerin üye kampanyaları da hız kazandı. AK Parti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ’15 milyon üye’ hedefi doğrultusunda çalışma yürütürken, muhalefet de ‘toplu üye katılım törenleri’ düzenliyor. Ancak yeni üyelik başvuruları değerlendirilirken birçok kişinin, haberi olmadan başka partilere üye yapıldığı ortaya çıkıyor. Bu durumu tesadüf eseri e-Devlet üzerinden tespit edenler de var.

 
Cem Yılmaz’ın ağabeyi senarist ve yazar Can Yılmaz’ın haberi ve izni olmadan bir siyasi partiye üye yapıldığını açıklamasının ardından e-Devlet üzerinden sorgulama yapan çok sayıda kişi farklı siyasi partilere üye olduklarını fark etti.

 

 

‘KONTROL AMACIYLA GİRDİM, AK PARTİ ÜYESİ OLDUĞUMU ÖĞRENDİM’
Ankara’da yaşayan Ahsen Nur Geçkin, Can Yılmaz’ın paylaşımı sonrasında herhangi bir siyasi parti üyesi olup olmadığını merak edip e-Devlet’ten kontrol edince bilgisi dışında AK Parti’ye üye yapıldığını öğrendi. Fark ettiği anda üyeliğini hemen iptal ettirip ekran görüntüsü aldığını anlatan Geçkin, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Kontrol amacıyla e-Devlet’e girdiğimde resmen şoke oldum. AK Parti Ankara Pursaklar Teşkilatı üyesi olduğumu ve üyeliğimin 2022 yılının ikinci döneminde yapıldığını gördüm. Hiçbir şekilde bilgim dâhilinde bir üyelik olmadığı için şaşkınlığım arttı. 17-18 yaşlarındayken AKP kadın kollarında görev alan bir komşum yoğun ısrarla istemediğimi söylememe rağmen AKP üyeliğimi oluşturdu. Bundan birkaç yıl önce siyasi partinin e-Devlet üzerinde gösterildiğini öğrenince girdim baktım ve üyelikten ayrıldım. Sosyal medyada yer alan paylaşımlar üzerine girip baktığımda daha önce ayrıldığım parti üyeliğimi yenilediklerini gördüm. Hiçbir siyasi parti üyeliğim ve alakam yok. Daha sonra ‘istifa etme’ butonundan üyeliğimi iptal ettim.”

Olaya ilişkin şikâyette bulunmadığını ifade eden Geçkin, “Hiçbir siyasi parti ile ilgilenmek veya uğraşmak istemedim” ifadelerini kullandı.