Güzelliğiniz için…

Güzelliğiniz için…
12 Mayıs 2022 07:50

DEĞERLİ OKUYUCULAR ”Aziz ve Celil olan Allah, dermanını vermediği hiçbir hastalık yaratmamıştır. Onu bilen bilir, bilmeyen bilmez.” (Hadis-i şerif)

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 

”İlaç yerine iradenizi kuvvetlendiriniz.” (Hz. Muhammed s.a.v.)

 

 

Batı Himalaya dağları eteklerinin Rajasthan bögesinde ikamet eden Hindistanlı Müslüman kardeşlerimizin, cilt güzelliği ve doğal yan etkisiz zayıflamak için kullandıkları bazı reçeteleri, siz değerli okuyucularımızla paylaşacağız.

Herkes güzel ve sağlıklı bir cilt sahibi olmak ister. ”herkes layık olduğu cilde sahiptir.” Cildimizin güzelliği için cilde sürülen kimyasal içerikli kremler günceldir bir dereceye kadar güzel olmayı sağlar. Cildin gerçek güzelliği ve tazeliği, doğal ve dengeli beslenme ile içeriden sağlanır.

 

 

Bir bayanın güzel bir cilde sahip olması yeterince kanlı olmasıyla sağlanır. Günlük gıdalarla yeterli kükürt alındığında kanın içindeki mikroplar ve zararlı maddeler yok olur ve kan temizlenir.

Cilt güzelliği için, B 19 Vitamini H2, Paba, güneş ışınlarından cildi korur ve pürüzsüz kalmasını sağlar. Deri sertleşmesini önler ve renk yapan kısmın oluşmasını sağlar. Tüm cilt hastalıkları için faydalıdır. Ayrıca B 9 vitamini oluşumuna yardımcı olur.

Çeşitli gıdaların 100 gramındaki B10 vitamin miktarı: (Mikrogram cinsinden)

Gıda çeşidi 100 Gr. daki mg. miktarı

Karaciğer 300

Toz Pakmaya 10000

Mantarlar 300

Buğday çimi 300

Yulaf ezmesi 50

Ispamak 60

Lahana ve süt 20

Portakalın içerdiği A vitamini ve çeşitli madeni maddeleri ile cildin taze ve pürüzsüz olmasını sağlar. Portakal ayrıca C vitamini bakımından da zengindir. Onun içindir ki, portakal sezonunda portakal tüketimi ihmal edilmemelidir.

 

 

KİWANO MEYVESİ

 

Kiwano meyvesi, limon, muz ve salatalık aroması içerir. Kiwano ile yapılan cilt bakımı ve güzelliği için doğal bir velinimettir. Kiwano üretimi, Allah nasip ederse 2022 sezonunda Arapgir Belediye Başkanlığı, Türk çiftçisinin destek istediği noktaları esas alarak, profesyonelce Kiwano yetiştirilecektir.

Kiwano meyvesinin Arapgir’de yetiştirilmesi, başta sağlık ve güzellik olmak üzere, Türk çiftçisinin daha çok gelir elde etmesi ile yeni sebze ve meyve üretimini teşvik edecektir.

Her gün mevsimsel taze meyve-sebze yiyerek bağırsak tembelliği giderilip, kan temizlenir. Cildinin sağlıklı olmasını isteyen için kabız olmaması önemli rol oynar. Önce kabızlık sorunu giderilmelidir ki, cild güzelleşsin. Kabızlık sorunu çekenler kanı temiz olmaz. Bu da cildin güzelliğini ve rengini kaybeder ve yüzünde sivilceler oluşur. Hastalıkların anahtarı (oluşması), kabızlık olduğunu unutmayın?

İyi bir vücut formu ve güzel bir cild rengi kazanmak ve bunları muhafaza edebilmek için, her ay 8 gün aşağıda ki reçete’nin kürünü yapın.

 

REÇETE 1-

Göz kapaklarının şişmesinde; bir yumurta büyüklüğünde çiğ patatesi ezip, temiz ve beyaz bir bez arasına koyup göz kapaklarının üzerine konur, 20-25 dakika bekletilir, sonra ılık su ile yıkanır.

REÇETE 2-

Malzeme:

1- 35 gram kereviz (yaprak veya baş)

2- 70 Gram havuç

3-30 Gram maydanoz

4- 35 gram ıspanak

5- Bir tatlı kaşığı taze Zencefil rendesi

6- Bir litre su

HAZIRLANIŞI:

Malzemeleri soyun, yıkayın, ince doğrayıp kaynamakta olan suyun içine atın kısık ateşte 10 dakika kaynatın sonra ocağı söndürün. 20 dakika demlendikten sonra süzün. Yarım çay kaşığı iyotlu tuz ve iki limon sıkınız.

KULLANILIŞI:

Dört saat ara ile aç karnına bir günde içilecektir.

ŞİFASI:

Hazırladığınız bu reçete vücuda bol demir ve kükürt sağlar, ayrıca vücudunuzdaki fazla suyu dışarı atarak zayıflatır.

REÇETE 3-

Narenciye balının güzellikleri:

Himalaya dağları eteklerinin Rajasthan bölgesinde uygulanan bir reçete: Cild güzelliğiniz için, narenciye (Portakal-mandalina-Limon) balı ile cildinize parmak ucuyla fraksiyon yapıp 30-40 dakika bekletip yüzünüzü yıkayın. Bu bal, cildinizi tazeleyecektir.

Ayrıca narenciye balı akne ve sivilceler için, doğal bir çözüm olduğunu unutmayın. Narenciye balının, faydalarına hayret edeceksiniz.

REÇETE 4-

Malzeme: Tuzsuz beyaz leblebi, kalorisi az olan bir kuruyemiştir. Özellikle diyet yapanlar rahatlıkla yiyebilirler. Midenizin tok olmasını hissedip fazla yemek yeme ihtiyacını duymazsınız. Bu uygulama da kilo vermenize yardımcı olur. Beyaz leblebinin içerdiği antioksidan sayesinde vücudun kansere dönüşme tehlikesi olan zararlı hücreleri öldürür. Mide de ki, asidi dengeler.

REÇETE 5-

Yağlı cilt için pırasanın beyaz kısmı katı meyve sıkacağından suyu sıkılır, bir yemek kaşığı pırasa suyuna bir çay kaşığı süzme bal ilave edip yüzünüze sürün. 20-30 Dakika sonra pamuğu yağsız süte batırıp temizleyin.

Bu bilgiler, destek içindir. Aile doktorunuza danışarak kullanmanız daha faydalı olur.

Vatan Şehitlerini ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü Rahmetle, Gazilerimizi Minnetle anar. Hasta ve yaralılara acil şifalar dileriz.

 

 

ÖZDEYİŞLER:
1-Her derde bir deva bulunur. Lakin ahlaksızlık illetini iyi edecek bir ilaç yoktur. (Hz. Ali r.a.)
2- Güzellik önemli ilahi bir kudret, başı dik ve gülümsemek ise onun koruyucusudur. (İlhan Aküzüm)
3- Kimde bir güzellik varsa, bilsinki ödünçtür. (Mevlana Hz)
4- Şifayı bulabilmek için, ibadet duygusu ile yapılmalıdır ki, Cenab-ı Allah şifayı versin. (Numan Aladağ)
5- Tıbbın amacı, hastaya sadakat ve samimiyetle ilgi gösterip yaşamı uzatmaktır. Tıbbın ülküsü ise hekime olan ihtiyacı ortadan kaldırmaktır. (Numan Aladağ)
6- Dünyada herkes güzel olan şeyleri güzel olarak bilirse, çirkin olan şeyleri de tanır. İyi olan şeyleri iyi olarak tanırsa, fena olan şeyleri de bilir. (Lao Tzu)
7- Ağrıyı ve hastalığı kontrol altına almanın ve bunlardan kurtulmanın yolu vücudu daha iyi tanımaktan geçer. (William Horvey, M.D.)
8- Fiziksel yapının, insanların davranışları ve kişiliği ile hiçbir ilgisi olmadığı yaygın inancı tamamen yanlıştır. Bedenimiz karekterimizin anahtarıdır. (Ernest. A. Hooton, Ph. D.)
9- Güzellik, görenin gözündedir. (Margaret Hungerford)

Hadis-i Şerifler Kaynakçası: Erzurumlu Hafız Abdullah Aldır Hoca)
Numan Aladağ’ın, Rajasthan Himalaya dağları eteklerinde Hindistan’nın yerli Türk ve Müslüman köylerini ziyaret notları.

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun