Güzelliği tarif eder misiniz?

Güzelliği tarif eder misiniz?
11 Mart 2015 12:50

Güzelliği tarif eder misiniz?

 

Dolly KARLIYOL TOSUN H&H YORUM

 

Hollywood film prodüktörlerinden Aaron Spelling’den güzel kadını tarif etmesini istemişler. Spelling, “Güzel olanı tarif edemem ama salona girip yürüdüğünde hemen anlarım.” diye cevaplamış.

 

İnsanlar eş seçerken güzel olanın aynı zamanda en sağlıklı genleri taşıdığını sezgisel olarak biliyorlardı. Güzellik aslında bazı bilim adamlarının dediği gibi âdeta bir “sağlık sertifikasıydı.” Belki de bu yüzden yüzyıllardır kadınlar güzelliği arzu, talep ve rakipleri ile yarışmak için bir silah olarak kullanmış, en güzel olmak aynı zamanda en iyi olmak ve ilk tercih edilen olmak için savaşmışlardır…

 

Bu savaşı tetikleyen moda dünyası, kendince bir güzellik anlayışı yaratarak bunu diretmek ve kadınların tüketmesini sağlamak için ellerinden geleni yapmışlardır.

 

Fakat kadınlar bir süredir kendilerine diretilen bu anlayışa isyan ediyor, güzelliklerinin dayatılanlardan çok daha fazlasını içerdiğini düşünüp “dış güzelliğin değil iç güzelliğin” önemini kavramaya ve yaşı -başı, kilosu, şekli -şemali ne olursa olsun kendi ile ateşkes imzalamaya kararlı gözüküyor!

 

Ve bu ateşkes, moda dünyasının sihrini yansıtan podyum mankenlerinin “makyajsız makyaj” (doğala en yakın makyaj) kavramına kadar yansıyor…

 

Bakalım hangi modacılar İlkbahar/Yaz 2015 koleksiyon defilelerinde nasıl tercihler yapmış:

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

Renklerin Psikolojik Etkisi

 

www.pavlovspartner.com sitesinin araştırmaları ve insanlar üzerinde yaptığı testlere göre hazırlamış olduğu bilgileri sizlerle paylaşmak istedim.

 

Siyah renk, otorite, gücü ve sonu temsil eder.Bu yüzden kötü adamlar, genelde siyah giyer. Ancak bir yandan da siyah teslimiyeti sembolize eder. Ve bu yüzden rahipler, Tanrı’ya teslimiyetlerini göstermek için siyah giyerler.

 

Beyaz renk, temizliği, saflığı ve başlangıcı temsil eder. Bu yüzden gelinler ve sağlık çalışanları (doktorlar, hemşireler) beyaz giyerler.

 

Kırmızı renk, duygusal olarak en yoğun renk olup, insanın kalp atışlarının hızlanmasına neden olur. Kırmızı, bir ortamda gözün en çok dikkatini çeken renktir. Bu yüzden de kırmızı giyen kişi ağır ve iddialı görünür.

 

Mavi renk, hava ve denizin rengi olup, günlük hayatımızda en sık gördüğümüz renklerden biridir. Duygusal olarak, kırmızının tersi bir etki yaratarak kişiyi dinlendirir, huzurlu hissettirir.

 

Sarı renk, Dünya’mızın enerji kaynağı Güneş’in rengi olarak çok dikkat çekici ve insanı mutlu eden bir renktir. Ancak psikolojik araştırmalar gösteriyor ki, insanlar sarı odalarda daha çabuk sinirlenip, bebekler de daha kolay ağlayabiliyorlarmış.

 

Yeşil renk, doğanın rengidir. Gözün en kolay bakabildiği renk olması sebebiyle de, dinlenme odalarında ve hastanelerde açık yeşil kullanmaya dikkat edilir. Yeşil aynı zamanda bolluğu simgeler.

 

Renkler tabi ki ünlü markaların logolarında da gayet etkili. Amerika’daki birçok şirketin logolarında hangi mesajı vermek istediğini aşağıdaki görselden görebilirsiniz. (Referans http://pavlovspartner.com)

 

11

 
Günerji ve numeroloji uzmanı Mehmet Aktürk’ten Mart ayı ipuçları;

 

AŞK ve İLİŞKİLER

 

Mart ayında ilişkilerde ilgi ve tutkular çok öne çıkıyor. Sıkı sıkıya sarıldığımız daha tutkulu aşklar ve ilişkiler için kurulan hayaller beklentileri çok yükseltebilir. Bu sebeple ilişkilerde daha hassas yaklaşımlarda olmak ve karşınızdaki kişiyi empati kurarak anlamak kritik bir değere sahip olacaktır. Söylenmemiş, dile getirilmemiş duyguların hissedilmesi ve sezgiler tam da bu ay için ilişkilerde çözüm anahtarı olarak kullanılmalı. Somut görünenin arkasında görünmeyen ve ete kemiğe bürünmemiş durumlar ilişkilerde dikkate alınmazsa sorunlar oluşabilir yada problemler artabilir.

 

İŞ YAŞAMI

 

Şubat ayı bitişler veya tekrar eden durumlarda yeniden ele alarak yapılan yeni başlangıçlara fırsatlar oluşturuyordu. Özellikle yaşamınızda uzun dönemlerden süregelen emeklerin karşılığını görebileceğiniz fırsatları oluşturmaya yada olan fırsatları kullanmaya gönüllü şekilde hareket edenler bu ay için bunların arkasını getirmekte tereddüt etmeden tüm profesyonelliklerini göstermek durumunda kalabilir.

 

DİKKAT! Maddi ve manevi yönden sömürülmemek için neye evet neye hayır dediğinize çok dikkat ediniz!

 

– Yazının tamamını okumak için www.gunerji.com‘a tıklayınız –

 

Ruhunuzun da şık olduğu günler dilerim…

Dolly Karlıyol Tosun

 

www.lapetitedolly.com

@LAPETİTEDOLLY

 

 


Yazarın Son Yazıları:
DEPRESYON! Varlığımız yaşama programlıdır, ölüme değil…
Homeopati ile derinden şifa ‘Şeker toplarından, hücrelere mesaj var!’
Bana sıkça sorulan sorular!