Güvenlik yok, okullar paydos

Güvenlik yok, okullar paydos
13 Temmuz 2012 15:14

Hakkari Üniversitesi, öğrenci yurdunun kent merkezinden uzak olması ve öğrencilerin güvenlik endişesi taşıması nedeniyle fakülte ve yüksekokulların ikinci öğretim kontenjanını kapattı.

Rektör Prof. Dr. İbrahim Belenli, yaptığı açıklamada, üniversitenin kuruluşundan bugüne kadar kentte bulunduğunu ve gerek kendisine ya da öğretim elemanlarına gerekse öğrencilere yönelik herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadığını belirtti.

Kentte zaman zaman kimsenin tasvip etmediği olayların yaşandığını, bundan dolayı da özellikle akşam saatlerinde derslere giren ikinci öğretim öğrencilerinin tedirgin olduğunu vurgulayan Belenli, öğrencilerin, derslerin gündüz saatine alınması konusunda kendilerine talepte bulunduğunu ifade etti.

Belenli, yönetmelik gereği, öğrencilerin talebini gerçekleştiremediklerini bildirerek, öğrencilerin barındığı yurt binasının şehir merkezinin dışında olması ve öğrencilerin endişelerini dikkate alarak bu yılki ikinci öğretim kontenjanını sıfıra indirdiklerini söyledi.

HALKA HİZMET İÇİN VARIZ

Halen üst sınıflarda ikinci öğretimde okuyan 300 dolayında öğrenci olduğuna değinen Belenli, bu öğrencilerin eğitiminin bitmesinin ardından ikinci öğretimi tamamen kaldıracaklarını kaydetti.

Belenli, kentte öğrencilere yönelik herhangi bir tehdit ya da şiddet unsurunun yaşanacağına inanmadığını bildirerek, şöyle konuştu:

“Üniversite olarak kentte yaşayan halka hizmet, bilim ve araştırma için varız. Bu sebeple bizlere yönelik bir olayın olacağını beklemiyorum. Öğrencilerimizin geç saatlerde yurda gidişinde sorunlar çıkıyor. Öğrencilerimizde de güvenlikten ziyade bir endişe vardı, bu nedenle böyle bir karar aldık.”