Güvenlik alarm sistemleri

Güvenlik alarm sistemleri
25 Ocak 2023 17:59

Son yıllarda hırsızlık gibi suçların gittikçe artması ile birlikte birçok kurum ve kuruluş desi alarm sistemlerini kullanmaya başlamıştır. Özellikle kamu binalarında, özel sektör alışveriş merkezlerinde, hastanelerde, okullarda ve evlerde kullanılan dese alarm sistemleri 7 gün 24 saat boyunca kayıt yapması ile birlikte kişilerin güvenlik alması olanak tanıyor.

Alarm sistemi özellikleri birbirinden farklı olabilir güvenlik sistemi olmayan birçok binada risk her zaman bulunmaktadır. Alarm sistemleri sadece hırsızlık olayları adına değil aynı zamanda gaz kaçağı ve yangın gibi doğa felaketler içinde çok ciddi bir önlemlerin alınmasına olanak tanımaktadır. alarm sistemlerini birden fazla koruyucu özelliği bulunmaktadır.

Yangın ve Doğal Afet

Yangın alarmları insanların hatalarından ya da herhangi bir ellerinde olmayan nedenlerden dolayı çalışabilir elektrik kontağından çıkan bir yangının söndürülmesi işlemlerine geçilmeden önce alarm vermesi durumu söz konusudur. Desi alarm sistemleri hangi sebeple olursa olsun mevcut binada yangın çıkmasına karşı duman detektörleri ile birlikte alarm verir. Bu alarmı duyan kişiler itfaiye haber vererek yangına söndürülmesine yardımcı olabilir.

Bunun yanı sıra ters giden bir durum olduğunu anlayan akıllı değilse alarm sistemleri siz aramasanız dahi size en yakın itfaiyeyi yönlendirecek şekilde ayarlanabilmektedir. Akıllı sistemler olarak da adlandırılan bu desi alarm sistemleri farklı özelliklere ve farklı çeşitlere sahip olabilir.

resim1

Gaz Kaçağı

Gaz kaçağı alarm sistemleri dünya üzerinde ve ülkemiz içerisinde çok sık kullanılan sistemlerden biridir. Herhangi bir nedenden dolayı gaz kaçağı olması durumunda alarm veren bu sistemler belirli bir gaz kaçağı durumunda mevcut binaya yerleştirilmiş olan gaz detektörleri sayesinde karbon monoksit, doğalgaz ya da LPG kaçaklarına karşı önlem alınmasına olanak tanır.

Bunun yanı sıra desi alarm sistemleri hırsızlık durumunda güvenlik kameraları ile birlikte yaşanabilecek her türlü şahsi kaybın da önüne geçmesi adına tercih edilebilir. Bu alarmlar çıkardığı yüksek desibelde ses sayesinde etrafındaki tüm çevreye etkilediği için caydırıcı bir özelliğe sahiptir. Ayrıca kameralı olan desi alarm sistemleri 7 gün 24 saat kayıt yaparak hırsızlara caydırıcı şekilde mevcut bölgeden  uzaklaştırır.

Su Baskını

Su baskını gibi durumlarıyla karşılaşan kişiler de desi sistemlerini tercih edebilir. Evde ya da kurumda bulunmadığını süre içerisinde su baskınından haberdar olabilmek için bu alarmların cep telefonlarında tanımlama işlemleri gerçekleştirilir. Kısa süre içerisinde telefonunuza gelen çağrı ile birlikte sorunun kaynağını bulabilirsiniz.

Desi alarm panellere mevcut merkezi sistem üzerinden çalışmaktadır. Sistem üzerinde Gerekli olan tüm sinyalleri ve verileri toplayan ve gerekli durumlarda alarm merkezine ileten en önemli cihazlardan biri olan deste alarm sistemi,  tüm alarm sistemlerinin beyni olarak kabul edilir. Bugün itibariyle birçok firma adresi alarm sistemlerini kullanmaktadır. manuel olarak yapılan bu işlemler içerisinde kayıt edilen polis ekipleri itfaiye ya da ambulans butonları sayesinde Acil durumlarda ihtiyaç görmek adına kullanılabilir.