Gürsel Tekin: ‘Vatandaşın vergileriyle verilen gazete ilanlarını hangi yasal düzenleme ve gerekçeye dayanarak vermektesiniz?’

Gürsel Tekin: ‘Vatandaşın vergileriyle verilen gazete ilanlarını hangi yasal düzenleme ve gerekçeye dayanarak vermektesiniz?’
11 Eylül 2013 20:39

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, yandaş medyaya Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Meclis Başkanına “Teşekkür” ilanı verilmesini, Sözcü, Yurt , Cumhuriyet, Aydınlık, Yeniçağ, Birgün, Sol ve Evrensel Gazetelerine verilmemesini TBMM’nin gündemine taşıdı

Tekin, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının şura sonrası Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Meclis Başkanına “Teşekkür” ilanı yayınlatmasını ve “Teşekkür” amaçlı verilen ilanı devlet olanaklarının israfı olarak nitelendirerek, Bakan Yıldırım’dan ilanların bedelini ve bu ilanların verilmesinde Sözcü, Yurt , Cumhuriyet, Aydınlık, Yeniçağ ve Birgün,Sol,Evrensel Gazeteleri’nin neden ayrı tutulduğunu açıklamasını istedi.

Tekin’in, meclis başkanlığına sunduğu önergesinde Bakan Yıldırım’a şu soruları yöneltti ;

-Bakanlığınızın görevleri arasında yer alan bir konu ile ilgili olarak yapılan bir şuranın bitiminde şura kararların da yer almadığı ilanda, Cumhurbaşkanı’na, Başbakana, meclis Başkanı’na neden ilan yoluyla teşekkür etme gereği duyulmuştur?
-Bakanlık görevi gereği yapılmış bir şura sonrası yalnızca teşekkür amaçlı verilmiş bir ilan kamu olanaklarının israfı olarak değerlendirilebilir mi?
-Bu ilan hangi gazetlere verilmiştir ve ilanlar karşılığı toplam ne kadar ödeme yapılmıştır?
-Bakanlığınız tarafından verilmiş bu ilanınızın Sözcü, Yurt , Cumhuriyet, Aydınlık, Yeniçağ ve Birgün,Sol,Evrensel gibi ulusal gazetlere verilmemesi gerekçesi nedir? Bu gazetelere ilan vermenizin de bu gazetlerin iktidar karşındaki muhalif duruşlarının etkisi var mıdır?
-Bakanlığınızın gazete, televizyon, radyo gibi iletişim araçlarında verdiği ilanlarda siyasi tercihler rol oynamakta mıdır?
-Bakanlık görevine başladığınızdan bu yana çalışmalarınızın tanıtımı için medya organlarına ne kadar ödeme yapılmıştır? Tanıtım çerçevesinde en çok ödeme yaptığınız ilk beş gazete ve televizyon hangileridir? Bunlara ne kadar ödeme yapılmıştır?
-76 Milyon vatandaştan toplanan vergilerle verilen bu gazete ilanlarını hangi yasal düzenleme ve gerekçeye dayanarak vermektesiniz? Bu uygulamanızın kamu vicdanını zedelediğinin farkında mısınız?”

 

Kaynak:Sözcü