Gürsel Tekin: CHP’nin ısrarla HDP ile gizli bir ilişkisi varmış algısı zinhar yanlıştır ve yalandır

Gürsel Tekin: CHP’nin ısrarla HDP ile gizli bir ilişkisi varmış algısı zinhar yanlıştır ve yalandır
11 Mart 2021 16:40

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP-HDP ilişkisiyle ilgili “CHP’nin ısrarla HDP ile gizli bir ilişkisi varmış algısı zinhar yanlıştır ve yalandır. CHP’ye oy verdiler diye Kürtleri direkt dövemiyorlar. HDP üstünden milyonlarca Kürt’ün duygularını incitiyoruz” dedi.

 

 

Tekin Milliyet’ten Tunca Bengin‘e yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

 

 

“CHP bir asırlık bir siyasi parti kuruluş tarihinden itibaren çizgisinden sapmayan çağa uygun davranan tek siyasi parti; onun için günü birlik reye tahvil edilebilecek bir durumumuz söz konusu değil. CHP’yi dönemsel, mevsimlik olarak değerlendirmek büyük haksızlık olur. CHP dün demokrasi, hukuk, özgürlük konusunda nasıl davranmışsa bugün aynı noktadadır. HDP’ye gelince, HDP 1991 yılından itibaren çeşitli isimler değiştirerek parlamentoda temsil ediliyor. Parti yönetiminin örneğin 2007-2011-2014’teki tutumuyla bugünkü tutumu arasında değerlendirme yaptığınız zaman daha bütünsel, daha Türkiye’ye sahip çıkan, kardeşlik hukukunu savunan bir HDP olarak görebilirsiniz.

 

İşte Mithat Sancar, Türkiye açısından önemli bir isim destek verilmesi gereken bir insan. Şimdi bugün HDP’yi bu kadar terörize eden siyasi parti mensuplarına şunu sormak istiyorum. 1994’ten itibaren HDP seçmenleri AK Parti’ye oy vermişlerdir. Örneğin, 2014 seçimlerinde, 2009 yılında Sayın Topbaş’a oy verdiler, ondan önce yine sürekli AK Parti’ye oy verdiler. Yani aslında buradaki kavga HDP değil, ona oy veren seçmenlerin kavgası. Hadi HDP’yi kapattınız, seçmeni ne yapacaksınız? CHP’nin ısrarla HDP ile gizli bir ilişkisi varmış algısı zinhar yanlıştır ve yalandır. Eğer CHP’ye HDP seçmeni Kürtler oy vermiştir gerekçesiyle bunu diyorsanız itiraz etmiyorum. Evet, bu seçimde Adana’da, Mersin’de, Antalya’da, İstanbul’da, Türkiye’nin dört bir tarafında geçmiş seçimlerde defalarca AK Parti’ye oy veren Kürt seçmen ilk kez tercihini değiştirdi, CHP adaylarına oy verdi. Bu kusursa, bu kusuru işlemeye devam edeceğiz.”