Gürsel Tekin CHP’nin büyükşehir belediye başkan adaylarını açıklayacağı tarihi duyurdu

Gürsel Tekin CHP’nin büyükşehir belediye başkan adaylarını açıklayacağı tarihi duyurdu
30 Ağustos 2013 17:18

 

Yerel seçimler için geri sayım başlarken CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul, İzmir, Ankara adaylarının büyük olasılıkla Kasım ayında açıklanacağını söyledi.

 

 

Tekin, S Haber’in canlı yayınında Metin Yıkar’ın sorularını şöyle yanıtladı. “Seçimlere doğru adaylar yavaş yavaş belli oluyor mu CHP’de?” sorusuna Tekin, “İşte tabi sıkıntı bu. Bütün bu biraz önce anlatmış olduğumuz mesele bizimde en büyük meselelerimizden bir tanesi. Sadece bizim değil bütün siyasi partilerin. Ankara’ya gelin içim acıyor. Ankara’da oteller, restoranlar kazanıyor.

 

Anadolu’nun dört bir yanında insanlar ne işi var Ankara’da kardeşim. Herkes kendi bölgesinde kendi sorununu çözüp gelebilmeli. Bu sıkıntı inşallah son olur. Bizim şuanda Sayın Genel Başkan Yardımcılarımızın yapmış olduğu çok ciddi bir çalışma var 81 ille ilgili. Büyük olasılıkla belediye başkanlığı bizde olmayan illerimizden başlayacağız. Sayın Genel Başkanımız biliyorsunuz Afyon adayımızı geçen hafta açıkladı. Önümüzdeki günlerde birçok illerimizde o adaylarımız açıklanacak” dedi.

 

Tekin, “İstanbul, İzmir, Ankara gibi yerler büyük olasılıkla Kasım ayında falan olur” diye de ekledi.
“Irak’la alakalı bir raporunuz olacak mı?” sorusuna da Tekin, “Tabi. Bu raporu büyük olasılıkla biz her şeye rağmen Sayın Dışişleri Bakanımızın bütün bu nezaketsiz davranışına rağmen bir tanesini Sayın Dışişleri Bakanımıza göndereceğiz, Sayın Cumhurbaşkanına göndereceğiz. Devletin devamlılığı diye bir şey vardır” yanıtını verdi.