Günün getirecekleri

Günün getirecekleri
2 Ağustos 2016 16:46

” Hakikat insanlar için, ne kadar acı olsa da hakikatı söyleyin.” Hz. Muhammed (s.a.v.)

 

 

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 
”Haksızlıklara baş kaldırmayanlar, onlardan gelecek her kötülüğe katlanmalıdırlar.” Hz. Ali (r.a.)

 

”Bir kimsenin kızgınlık zamanını görmeden, o kimseye itimat edilmemelidir.” Hz. Ömer (r.a.)

 

Başbakan Binali Yıldırım, bir televizyon konuşmasında, ”Gün dostu düşmanı tanıma günüdür.” Binali Yıldırım’ın sözü, ne kadar isabetli bir değiştir. Herkesin Başbakan Binali Yıldırım’ın bu deyişinden ders alması gerekir.

 

İnsan zaafı olan bir çeşit varlıktır. Peygamberler hariç herkes hata yapabilir. Hatasız kul olmaz. Büyük Türk Milletinin, bundan sonra İslamiyeti maşa olarak kullanan Riyakar, Vatan hainlerine karşı en iyi ders vermek nedir biliyor musunuz? En iyi ders, Vatan hainlerine karşı ekonomik yaptırım uygulamalıdır. Ayrıca alışveriş yaptığınız ticarethanenin sahibi kimdir araştırmasını yaptıktan sonra, o ticari kurumu değerlendirin ve alışveriş yapın. Bu ticari ahlakla hareket edersek, ihanet şebekelerine en güzel dersi vermiş oluruz.

 

Ekonomik yaptırım Nedir?

 

Belediye Başkanları, üst düzey bürokratların ve bulunduğu makamdaki sorumluluğu olan diğer seçilmiş siyasi yetkililer; devlet memurluğuna atanacak kişi de, devlet memuru olabilir olur teyidi alındıktan sonra, göreve başlatılıyor ve ayrıca asaleti tasdik oluncaya kadar da bu soruşturma (İşten atma) geçerliliğini koruyor. Aynı hassasiyet, kamu kuruluşlarının ve Belediyelerin de, ihalelerde ve iş vermelerde, bu hassasiyeti göstermeleri gerekir. Gayri resmi olarak; işi alan şirket veya kişinin parayı kazandığı zaman, o parayı nerelere harcayacaktır araştırması yapılmalıdır. Şimdiye kadar uygulanan sistem: Paralel (Fetö) cemaatin yetkili bürokratları, işi sana veririz ama bizim cemaata şu kadar fon ayırman lazımdır talebinde bulunmaları ile ekonomik güç elde ettiler. İşi alan adam da, ATATÜRK diyor ki: ”Menfaatler müşterek olunca bunun adı ananevi dostluk oluyor. Türk’ün ananevi dostu yoktur, menfaatler müşterek olmayınca” Yani, İş (İhale) menfaatler müşterektir ahlakına göre veriliyor. İş dağıtımında ki en büyük tehlikelerden birisi de, şu aşiretin şu kadar oyu var, şu cemaatin şu kadar oyu var düşüncesine odaklanarak, bazı partiler, ruhunda zerre kadar Vatan kavramı olmayan ve cüzdan muhasebesine odaklı kişileri, menfaatler müşterektir ahlakı ile Milletvekili ve Belediye Başkan adayı yaparak seçilmesine sebep olması, Vatan kavramı ahlakına uyuyor mu Allah aşkına? Bazı partilerde, Paralel yapı kontenjanında Milletvekili ve belediye başkanı seçilenlere de, kamu kurumlarında olduğu gibi partiden ihraç edilecekler mi diye, Yüce Türk Milleti, iktidarda ki hükümet’ten dört gözle bekliyor?

 

RİYAKAR CEMAATİN ŞEYTANLIĞI!

 

İslamiyeti sadakat-Samimiyetle eda ediyormuş gibi, Türk kamuoyuna mesaj veriliyor. ŞEYTANLIK: Kamu kuruluşlarının birinde, büyük bir ihale var, ihaleyi kendi adamlarına verebilmek için, önce ihale kanunu’nun o maddeleri değiştiriliyor ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti yetkililerini aldatarak, kanunu ilk önce TBMM komisyonunda, daha sonra da genel kurulda geçirerek, maddeler değiştirilmiş oluyor. Kendilerinden daha iyi İslamiyeti eda eden ve savunan yoktur mesajı ile riyakarlık yaparak, hem Türk Milletini, hem de iktidar partisini inandırıyor. Allah aşkına, TBMM de, ne kadar zaman içerisinde ne kadar ihale kanunu değiştirilmiş, tutanaklarda mevcuttur. Belge yalan söylemez. TBMM yetkilileri kısa zamandaki değişiklikleri ve Hükümet yetkililerini nasıl aldattıklarını, Türk kamuoyunun bilgisine sunulmalıdır ki, samimiyetsizlikleri deşifre olsun.

 

İnşallah bundan sonra kul hakkı yenmemek şartıyla, işler (İhaleler) ve bürokrasideki atamalar, ehline ve ruhunda Allah korkusu, Vatan sevgisi ve vicdanlı olanlara verilir. Allah’a yemin ederim ki, işler (ihaleler), makam ve mevkiler ehline verilmezse ve menfaatler müşterektir ahlakına (Rüşvet alama) göre dikkat edilmezse, Allah korusun daha tehlikeli 15 Temmuz’lar yaşatacaklar Türk Milletine…

 

BÜROKRAT TAYİNLERİ VE İŞ DAĞITIMLARINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR:

 

1- Bürokrat tayinleri 15 Temmuz’dan önceki gibi yapılmaması için, iktidar partisi, bu stratejik önem taşıyan konuya dikkat edecek mi?

 

2- Tasarrufunda sorumluluk olan idareciler, bencillik uğruna işin ehli olmayan, Vatan sevgisi kavramı zayıf olup Vatan hainlerine ve Allah korkusu olmayanlara dikkat edecek mi?

 

3- Siyasi partiler, aday belirlemede menfaatler müşterektir ahlakı ile öneri getirip aday olmaya çalışanlara dikkat edecek mi?

 

4- İmar alanına alınacak bölgeleri önceden, Vatan hainlerinin, yakınlarının ve menfaatler müşterektir ahlakına sahip olan arazi mafyalarının haksız kazanç elde etmemeleri için, gariban vatandaşın arazilerinin talan edilmemesine dikkat edilecek mi?

 

5- Menfaatler müşterektir ahlakı ile, yurtiçinde haksız kazanç (Kara para) elde edenler tespit edilip FETÖ’cuların mal varlıklarına el konulması gibi, onlarınkine de el konulacak mı?

 

6- Başbakan Binali Yıldırım: ”Dostu düşmanı tanıma günüdür” özdeyişi, menfaatçi riyakarlara dikkat edilsin mesajını vermiyor mu?

 

7- Ekmek fırınları, Lokantalar, Cafeler, ve diğer eğlence yerlerinin ekonomik terörün (Vergi kaçakçılığı) faaliyetleri vergilendirilecek mi?

 

8- Yurtiçinde ki, kara para kontrol altına alınmazsa ,15 Temmuz olaylarının tekerrür edilmesi onaylanıyor demek değil midir?

 

9- Bundan sonra FETÖ’cular, en büyük tehlike olan, yurtiçinde ve yurtdışında, karaparadan oluşan birikimlerini aklamak için, güçlü ticari alanlar oluşturmamalarına dikkat edilecek mi?

 

10- 15 Temmuz olaylarının meydana gelmesinin sebeplerinden biri de iletişim sektörleri değil midir? İletişim sektöründe faaliyet gösteren bazı kuruluşlar, bencillik uğruna Vatan hainlerinin iletişim faaliyetlerindeki desteklemelerini temizleyecekler mi?

 

11- İşlerini çözmek ve kolaylaştırmak için, yetkililere hediye bazında menfaat sağlayan yurtiçi ve yurtdışı kurum ve bireysel yetkilileri, Allah korkusu olmayanlar olup, insanların günah işlemesine sebep olmaktır. Ayrıca bu zihniyette olanların, Vatana ihanet edenlerin de ta kendileri değil midir?

 

12- Büyük mağaza zincirleri, Türk Çiftçisi ve sanayicisini raf terörü faaliyetleriyle sömürmeye ve raf bedeli olarak aldığı ücreti vergilendirmeyerek, haksız rekabet faaliyetleri bundan sonra kontrol altına alınacak mı?

 

13- Hz. Muhammed (s.a.v.)’in: ”Kütü kişiyi anmaz, kötülüğünü söylemezseniz halk nereden bilecek onu? Kötü kişiyi kötülüğü ile anın da halk, ondan çekinsin.” buyuruyor. Bu Hadis-i şerife dikkat edilecek mi?

 

14- Haksız kazanç elde eden bir yetkili (İdareci), haksız kazanç elde edenlere ve yolsuzluk yapanlara, zamanın Maliye Bakanı (Başbakan yardımcısı) Mehmet Şimşek: ”Yolsuzluk yapanların Allah belasını versin.” dediği gibi, diyebilir mi? Diyemez: Çünkü, kendisine menfaat sağlayanlar, kendisini deşifre etme korkusu var.

 

15- Utanma ve çalışarak üretim olmayan bir toplumun içinde bulunduğu ahlaksızlıkların tümünün, ana aktif maddesi tembellik ve kara para (Haram) değil midir?

 

NOT: Bu 15 Maddeye itirazı olan var mı?

 

Şanlıurfa-Eyübiye-Küçükdüzlük (Zıvene) mahallesinde, 2014 Eylül ayında, Sapan ailesine misafir oldum. Saat 16 sıralarında bahçe de çay içerken Ford Transit 5 tonluk pikap geldi; ev sahibine dedi bizim cemaata üç ton pamuk sözünüz vardı onu almaya geldim. Ev sahibi Fethi Sapan, Numan amca bu konuda yetkilidir deyince, bana döndü pamuğu verecek misin? Bir şart ile veririm: öğrenci yurdunuzun yemekhanesinde veya girişinde, ”Türk Milleti Zekidir Türk milleti Çalışkandır” ”NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE” büyük harflerle herkesin görüp okuyacağı bir şekilde asarsanız memnuniyetle dört ton vereceğim dedim. Aldığım cevap: Söyledikleriniz bizim kurallara uymuyor değince, lütfen burayı terk et. Fethi Sapan’a dedim bir daha bu ekonomik terörlere yardım ederseniz cezasını siz çekersiniz. Cemaatçı tekrar pamuk isteyince, lütfen bir daha seni buralarda görmeyeyim, terk et burayı deyince ayrıldı gitti, bugüne kadar bir daha da köye gelmemişler.

 

İtimat kazanmanın en belli başlı yolu, ona layık olmaktır. İtibar kazanmanın en büyük elemanı, karekterdedir. Aynı şey, sizi değerlendirip itimadı kazanmanın en büyük alimidir. Bir insanı gerçekten tanımak mı istiyorsunuz? Onun, alışkanlık ve ilgilerine eğiliniz, onları öğreniniz. Alışkanlıklarımız, ilgilerimiz kişilik yapımızın temel öğelerinin belirtilerdir. Yaşantımızı biçimlendiren tepkilerimizin, tümü, bunlarla bütünleşir.

 

Türk Milleti, Büyük Türk Milleti, Yüce Türk Milleti cümleleri ile Türk Milletine seslenmesinden dolayı, Başbakan Binali Yıldırım’a da, Büyük Türk Milletinin huzurunda teşekkür ediyorum. İnşallah, herkes bu seslenişlerden ders alır.

 

Cümle Vatan şehitlerini, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hastalara acil şifalar dileriz. Cenab-ı Allah, Yüce Türk Milletine ruhunda Vatan sevgisi olan kulların Vatana hizmet etmesini nasip etsin. Bizleri birlik ve beraberliklerden ayırmayan kullarından eylesin.

 

Kaynakça Hadis-i şerifler: Hz. Muhammed ve hadis-i şerifler. Yazar: Abdulbaki Gölpınarlı Okat yayınevi Kasım 1964

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun