Güneydoğu’da 30 Ağustos coşkusu

Güneydoğu’da 30 Ağustos coşkusu
30 Ağustos 2013 14:08

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki Diyarbakır başta olmak üzere, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Batman, Siirt, Şırnak ve Mardin’de düzenlenen törenlerle 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı.

 

Elazığ, Mardin ve Siirt dışında BDP’li belediye başkanları ve temsilcileri törenlere katılmadı.

 

DİYARBAKIR’DAKİ KUTLAMALARA BAYDEMİR KATILMADI

 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 91’nci yıl dönümü Diyarbakır’da da coşkuyla kutlandı. Valilik binası önündeki Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başlanan törene AK Parti Milletvekilleri Oya Eronat, Mehmet Hamzaoğulları, Mine Lök Beyaz, Vali Mustaf Cahit Kıraç, 7’nci Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Recep katılırken, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir yada herhangi bir temsilcisi katılmadı. Atatürk anıtındaki törenin ardından protokol, tören alanına geçerken Vali Mustafa Cahit Kıraç ile Korgeneral Abdullah Recep tören aracıyla geçiş yaparak halkı selamladı. Zafer Bayramı kutlamaları halk oyunları gösterisinin ardından askeri tören geçişinin ardından sona erdi.

 

ŞIRNAKLI VATANDAŞLARDAN BÜYÜK İLGİ

 

Şırnak Valisi Hasan İpek, 23’ncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Ali Doğan İnce’nin valilik binası önündeki Atatürk Büstü’ne çelenk koymasıyla törenler başladı. BDP’li temsilcilerin katılmadığı törenler, tebriklerin kabul edilmesinden sonra Şırnak Şehir Stadyumu’nda devam etti. Şırnaklı vatandaşların büyük ilgi gösterdiği kutlamalarda, Vali İpek ve Tümgeneral İnce, askeri araçla halkı selamladı. Vali İpek, kutlamalar sırasında vatandaşlarla da birebir konuşarak sohbet etti. Askeri tören geçişiyle buradaki tören sona ererken, bugün saat 19.00’da Şehr-ı Nuh Otel’de bir resepsiyon verilecek.

 

ELAZIĞ’DAKİ KUTLAMALAR DÜN AKŞAM SAZLI SÖZLÜ BAŞLADI

Elazığ’da 8’nci Kolordu Komutanlığı tarafından dün akşam düzenlenen halk konseriyle başlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları bugün devam etti. Elazığ Valilik bahçesinde dün akşam düzenlenen ve Kürsü Başı Ekibi ile 8’nci Kolordu Komutanlığı’nın bando takımının birer konser verdiği etkinliğe, Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, 8’nci Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Kürsü Başı Ekibi, yerel türküler söylerken, bando takımı ise sevilen şarkıları seslendirdiği geceye katılan vatandaşlar, coşkuyla eğlendi. Bugün sabah devam edilen ve AK Parti Milletvekili Şuay Alpay, Vali Koçak, Korgeneral Akbaş ile Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu’nun katıldığı kutlamalarda, Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden tören; Elazığ Valiliği makamında tebriklerin kabulü ile sürdü. Zafer Bayramı nedeniyle bugün saat 20.00’da bir resepsiyon verilecek.

 

BATMAN’DAKİ BALKONLARA TÜRK BAYRAKLARI ASILDI

 

Batman Turgut Özal Bulvarı’ndaki valilik binasının bitişiğindeki alanda yapılan kutlamalara Vali Yılmaz Arslan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, Cumhuriyet Başsavcıs Muhammet Emre Ejder katıldı. BDP’li belediyeden kimsenin katılmadığı kutlamalara, Vali Arslan ve Tuğgeneral Özcan, askeri araçla halkı selamladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende, Binbaşı Ercan Yiğit, günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı. Kutlama alanına yakın binalardaki bazı vatandaşlar balkonlarına Türk Bayrağı astığı görüldü. Sıkı güvenlik önlemleri altında devam eden kutlamalar, akşam verilecek resepsiyonla sona erecek.

 

TUNCELİ’DEKİ TÖRENELERE İKTİDAR VE MUHALEFET TEMSİLCİLERİ KATILMADI

 

Tunceli’de saat 09.00’da başlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, valilik önündeki Atatürk heykeline çelenklerin sunulmasıyla devam etti. Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya’nın Atatürk heykeline çelenk sunmasının ardında Saat 10.00’da aynı yerde resmi tören düzenlendi. Vali Güner, Tümgeneral Kırkaya, 4’ncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa İrter, Emniyet Müdürü Hayati yılmaz ile çok sayıda sivil ve askeri erkanın katıldığı trenlere Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin ve yardımcıları katılmadı. Valilikte düzenlenen tebrikleri kabul törenine ise Tunceli’deki iktidar ve muhalefet partilerinin hiçbir temsilcisinin katılmadı. Saat 10.00’da valilik önünde süren resmi törende yapılan konuşmaların ardından askeri tören geçişiyle kutlamalar sona erdi.

 

MARDİN’DE COŞKULU KUTLAMA

Hükümet Meydanı’nda Mardin Valisi Ahmet Cengiz, AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, Alay Komutanı Necmi İnce ve Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Serdar Bedii Omay, Atatürk Büstü’ne çelenk koymasıyla başlayan törenler, Mardin valisi Ahmet Cengiz’in kakamında tebrikleri kabul etmesiyle devam etti. Vali Ahmet Cengiz, Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu ve Alay Komutanı Albay Necmi İnce’nin halkı kutlamasının ardından günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar yapıldı. Program, askeri birliklerin geçiş töreniyle son buldu.

 

SİİRTLİ ÇOCUKLAR, PROTOKOL ÜYELERİYLE AYNI ARAÇTA HALKI SELAMLADI

 

Siirt Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na saat 08.30’da çelenklerin sunulmasıyla başlanan tören, valilik makamında tebriklerin kabul edilmesiyle devam etti. Törene Vali Vekili Mustafa Pala, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Halil Soysal, Belediye Başkanvekili Seyfettin Aydın, askeri araçla halkı selamlarken, aracın arkasına çok sayıda çocuk bindi. Görevli askerin müdahalesine rağmen Vali Vekili Pala ve Kurmay Albay Soysal’ın izin vermesi üzerine araca binen çocuklar da protokol üyeleriyle birlikte halkı selamladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Vali Vekili Pala’nın LYS’de dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle devam eden tören, halk oyunları gösterisi ve askeri birliklerin resmi geçidi ile sona erdi.