Güney Afrika’da en çok mutasyon geçiren Covid varyantı saptandı!

Güney Afrika’da en çok mutasyon geçiren Covid varyantı saptandı!
30 Ağustos 2021 12:09

Yeni tip koronavirüsün bugüne dek en çok mutasyon geçirmiş varyantının saptandığı Güney Afrika’daki C.1.2 varyantının çok hızlı mutasyona uğramasından mütevellit daha bulaşıcı ve antikorlara karşı daha dirençli olabileceği belirtildi.

 

 

Fotoğraf: © AP Photo / Behrouz Mehr

 

Sputnik’te yer alan habere göre Kovid-19 pandemisiyle mücadelede can simidi olarak görülen aşıların sağladığı korumayı delerek bulaşan Delta gibi varyantlarla uğraşılırken, Afrika’dan kötü haber geldi.

Güney Afrika’da 30’dan fazla araştırmacının yürüttüğü çalışmada C.1.2 adı verilen ve virüsün çok sayıda mutasyonundan oluşan yeni Kovid-19 varyantının seleflerinden daha bulaşıcı ve antikorlara karşı daha dirençli olabileceği belirtildi.

Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü, KwaZulu-Natal Araştırma İnovasyon ve Dizileme Platformu’ndan bilim insanlarının araştırmasına göre ilkin Mayıs 2021’de Güney Afrika’da saptanan C.1.2 varyantı, o zamandan beri Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Mauritius, Çin, Yeni Zelanda, Britanya, İsviçre, Portekiz gibi bir dizi ülkede görüldü.