Gümüşhane’de öğretim üyesi ilanında ‘adrese teslim’ şartlar!

Gümüşhane’de öğretim üyesi ilanında ‘adrese teslim’ şartlar!
27 Ocak 2023 11:27

Gümüşhane Üniversitesi’nde, ilgisi olmamasına karşın İlahiyat Fakültesi için işe alınacak kişinin edebiyat fakültesi mezunu şartı arandı. Bunun üzerine dekan ve dekan yardımcısı görevlerinden istifa etti.

 

 

Cumhuriyet’ten Şevval Aydoğan’ın haberine göre Gümüşhane Üniversitesi’nde İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Anabilim Dalı’na alınacak öğretim üyesi için bölümle herhangi bir ilgisi olmamasına karşın “edebiyat fakültesi türk dili ve edebiyatı bölümünden mezun olmak” şartı arandı.

İlanın devamında ise “İlahiyat fakültesi lisans mezunu olup, eski Türk Edebiyatı alanında tezli yüksek lisans yapıyor olmak” şartları istendi. Söz konusu şartlar adrese teslim atama tartışmalarını gündeme getirdi. 18 Ocak’ta dekan Prof. Dr. Ali Kuzudişli ile dekan yardımcısı Doç. Dr. Berat Sarıkaya üniversitedeki tüm görevlerinden özel şartlara itiraz ederek istifa etti.

Fakülte dekanı Prof. Dr. Ali Kuzudişli istifa nedenini Cumhuriyet’e anlattı. Kuzudişli, “İlan yayınlandı ve ilanda yer alan özel şartlara itiraz ettik. Daha sonra süreç işledi ve bir aday kazandı. Kazanan adayın atanmasını teklif ettik ve ardından kadronun iptal edildiğini duyduk. Ben normal süreci işlettim, kazanan kişi belli olduktan sonra ilan iptal edildi denilince bu işin doğru olmadığı kanaatine vardım ve istifa ettim” ifadelerini kullandı. Kuzudişli baskıları kimin yaptığına ilişkin herhangi bir açıklamada bulunmadı.