‘Gülşen’i tutuklayan hakim özel seçilmiş biri; Sulh Ceza’da tecrübesi yalnızca 13 gün’

‘Gülşen’i tutuklayan hakim özel seçilmiş biri; Sulh Ceza’da tecrübesi yalnızca 13 gün’
26 Ağustos 2022 09:18

Gazeteci Alican Uludağ, şarkıcı Gülşen’i tutuklayan hakim İbrahim Eroğlu’nun İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği’ne HSK tarafından 12 Ağustos’ta atandığını belirterek, “Yani, Sulh Ceza’da tecrübesi yalnızca 13 gün. Hakimliğe ise 15 Temmuz darbe girişiminden sonra başladı. Yani, özel seçilmiş biri. İstanbul’a da geçen yıl getirildi” dedi.

 

Fotoğraf: Twitter

 

Alican Uludağ, imam hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle hedef gösterildikten hakkında soruşturma başlatılan Gülşen’i tutuklayan hakim İbrahim Eroğlu ile ilgili bilgiyi sosyal medya hesabından paylaştı. Eroğlu’nun İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği’ne HSK tarafından 12 Ağustos’ta atandığı bilgisini veren Uludağ, “Yani, Sulh Ceza’da tecrübesi yalnızca 13 gün” dedi.

Eroğlu’nun hakimliğe ise 15 Temmuz darbe girişiminden sonra başladığını belirten Uludağ, “Yani, özel seçilmiş biri. İstanbul’a da geçen yıl getirildi” ifadelerine yer verdi.

Gazeteci Barış Pehlivan ise Gülşen’i tutuklamaya sevk eden savcının kimliğini açıklamış; “İstanbul Başsavcılığı Basın Soruşturmalarından Sorumlu Türkşat Kuntay Uçuk, kendisi 20’li yaşlarda” ifadelerini kullanmıştı.

 

Alican Uludağ’ın paylaşımı şöyle:

 

“Gülşen’i tutuklayan hakim İbrahim Eroğlu, İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği’ne HSK tarafından 12 Ağustos’ta atandı. Yani, Sulh Ceza’da tecrübesi yalnızca 13 gün. Hakimliğe ise 15 Temmuz darbe girişiminden sonra başladı. Yani, özel seçilmiş biri. İstanbul’a da geçen yıl getirildi.”

1661461981245-22