Guatr hastalığınızın reçetesi Rajasthan’dan

Guatr hastalığınızın reçetesi Rajasthan’dan
12 Şubat 2017 09:44

RAJASTHAN’da GUATIR TEDAVİSİ

 

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 

 

Yıl 1995 Hindistan-Rajasthan-Sumerpur ilçesi: Rajasthan’nın Sumerpur ilçesinde ikamet eden Hindistan’nın yerli Türklerinden tarih öğretmeni Shamsuddin Hukum masud ile tanışmamız; öylen namazını eda edip Camiden çıkarken nasip oldu. Tanışmamız çantamdaki Türk Bayrağı çıkartması, soydaşımızn dikkatini çekerek hemen yanıma geldi ve kendisinin de Müslüman Türk olduğunu söyledi. Buraya niçin geldin, sana nasıl yardımcı olabilirim sorusunu sordu. Burada Türklerin olduğunu öğrenerek, ziyaretinize geldim. Soydaşımız Masud ile beraber yöresel kahve içip sonra izin istedim, öz Türkçe şivesiyle, gidemezsin taa Türkiye’den buraya kadar gelen hem Müslüman hem de Türk asıllı bir kardeşimi misafir etmeden göndermem, Türk geleneklerine göre çok ayıp olur diyerek, beni bir çiftlik evine götürdü. Çiftlik tropikal meyve ağaçları ile çeşit çeşit sebze ekiliydi. Gezerken buyurun yemek hazır. Yemek de ki ana menü: Toprak fırında Zencefilli hindi dolması idi. Salata çeşitleri bol baharatlı lahana ve marul ağırlıklı idi. Sofrada 40 kişi vardı, birisi yemek yemeyeceğim söyleyerek sofraya oturmadı, ev sahibi Shamsuddin olmaz oturacaksın diye zorladı. Boğuk bir sesle, guatr hastasıyım, et yemekleri yiyemiyorum ve beni bu konuda affedin. Sofrada oturan Fazlur Ummar Rafiq, adındaki kişi doktor’muş; dedi guatr’ı şifaya kavuşturmak kadar kolay bir şey yok. Guatr hastasını yanına çağırıp muayene ettikten sonra, dedi verdiğim reçeteyi birebir uygularsan guatr’dan kurtulursun. Eğer ki, uygulamazsan hastayım demeyeceksin ve acıları çekeceksin dedi.

 

 

Guatr hastalığının tarifi:

 

 
Tıp dilindeki adı: Strumöz (Strumous) dır. Boyunun önünde ve gırtlağın iki yanında bulunan troid (kalkan bezi) in büyümesine verilen addır. Bu büyüme iç salgı bezinin ifrazatına bağlıdır. Dr. Fazlur’un verdiği bilgilere göre; guatr’lı hastalarda korku en çok görülen belirtilerden biridir. Ayrıca geceleri nefes almada zorlama olur. Havuç, tere, roka, maydanoz ve her çeşit lahana tüketilmelidir. Aşırıya kaçmadan iyotlu yiyecekler yenmelidir.

 

 

REÇETELER

 
1- Malzeme: İki ölçek beyaz lahana, bir ölçek havuç. Hazırlanışı: Katı meyve sıkacağı ile sıkılır. Aç karnına günde üç su bardağı içilir.

2- Malzeme: Ceviz yaprakları. Hazırlanışı: 20-30 gram arası taze ceviz yapraklarını yıkayıp elinizle ezip 300 mlg kaynar suya ilave edip 5 dakika kısık ateşte kaynatıp, ocaktan indirip 15 dakika demlendikten sonra, bal ile tadlandırarak aç karnına aynı miktarda günde üç su bardağı içilir.

3- Malzeme: Baharlı tere tohumu, Bal. Hazırlanışı: Tere tohumu un haline getirilip bir cam kavanoza konur, yemeklerden 30 dakika önce bir tatlı kaşığı baharlı tere tohumunu ağzınıza koyup üzerine bir-iki yemek kaşığı kaliteli bal yiyiniz. İradenizi güçlendirerek bu reçeteyi düzenli kullanırsanız, çok şükür guatrdan kurtuldum diyeceksiniz.
NOT : Bu dozaj (Miktar) 65 – 75 kilo olanlar içindir. Arttırılabilir de, azaltılabilir de.

4- Malzeme: Mor soğan. Yumurta büyüklüğünde günde üç adet mor soğan yemeklerde yenir.

5- Malzeme: Eşit miktarda Taze Zencefil, kereviz yaprağı ve sinirli yaprakotu. Hazırlanışı: Kereviz yaprağı ve sinirliot yapraklarını lapa yapıp, rendelenmiş taze Zencefil ilave edilip dıştan Guatra bağlanıp 3 Gün bağlı kaldıktan sonra ikinci seansa başlanır. Bu reçeteye ilaveten, kereviz köklerini badem büyüklüğünde doğrayıp kaynamaya başladığında ocağın altını kısıp 15 dakika daha kaynadıktan sonra, günde üç su bardağı yemeklerden bir saat sonra içmeye devam ediniz.
Bu reçeteyi 8 seans uygulayıp, on gün sonra doktorunuza baş vurup gerekli tahlilleri yaptırarak, çıkan sonuçlara göre hareket edebilirsiniz.

Uyarı! Reçeteleri kullanmadan başlamadan, görüş ve önerilerini alacağınız doktorun, önce hastalarının tabiatını tespit etme bilgisine sahip olduğuna dikkat edip, görüş ve önerilerini alarak kullanmanız daha faydalı olur.

NOT: Reçetelerin etkinliği, insanların tabiatına göre değişebilir. Şifaya kavuşmak için, insanlara düşen görev: Sabırlı olup iradesini güçlendirmektir. Bu konuda, Hz Muhammed (s.a.v) hadis-i şeriflerinde: ”İlaç yerine iradenizi kuvvetlendiriniz.” buyuruyor.

Vatan şehitlerini ve Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemel ATATÜRK’ü rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hasta ve yaralılara, acil şifalar dileriz.

ÖZDEYİŞLER :
1- Haram kazanç elde edenlerin sağlıklı, huzurlu ve mutlu olduğunu gören var mıdır? O insanlar farkına varmadan daima dertli ve hastadırlar. (Hacı Casim Taşkın)
2- Sağlık, temizlik ve eğitimde ilk atılan adımın noktası evdir. Eğitim, öğrencilere şefkat, güleryüz ve sevgi ile başlar. (Metin Akgün Eğitimci)
3- Huzur, Mutluluk ve şifa istiyorsak, tarımda reel sektöre önem vermeliyiz. (Numan ALADAĞ)
4- Hastalıklara yakalanmamak için, daima lif oranı yüksek sebze ve meyve tüketiniz. Hastalıklara davetiye çıkarıp davet etmezseniz hastalıklar da, davetsiz size misafir olmaz. (Numan ALADAĞ)
5- Sağlık, mutluluk ve Türkiye’nin geleceğini teminat altına almak isteyen her Türk vatandaşı, 23-63 Eksenin de tarıma önem vermelidir! (Numan ALADAĞ)
6- Yalnışların en tehlikelisi ve en yaygını, Türk Milletinin Tarıma ve üretime önem vermeyerek, hastalıklara davetiye çıkarmak demektir. (Numan Aladağ)
7- Vicdan muhasebesi yapan şifaya daha çabuk kavuşur, cüzdan muhasebesi yapan, daima hastalıklar onlara misafir olur ve rahat oldukları görülmemiştir. (Numan Aladağ)

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun