Gösteride atılan molotof zırhlı aracı devirdi

Gösteride atılan molotof zırhlı aracı devirdi
11 Ağustos 2013 09:16

Adana’da izinsiz gösteri yapan yüzleri maskeli grubun taş ve motolof kokteyli attığı sokaktan hızla çıkmak isteyen zırhlı araç, kaldırıma çarpıp devrildi. Kazada, araçtaki 3 polis hafif şekilde yaralandı.

Olay, Merkez Seyhan İlçesi’nin Hürriyet Mahallesi’ndeki Güney Kuşak Bulvarı üzerinde saat 20.00 sıralarında meydana geldi. Akşam saatlerinde toplanan yüzleri maskeli 40 kişilik bir grup, terör örgütü lehine slogan atıp Güney Kuşak Bulvarı’nı yaya ve araç trafiğine kapattı. İzinsiz gösteri ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerine giden polisin ‘dağılın’ uyarısına gruptakiler taş ve molotof kokteyli atarak karşılık verdi.

Bunun üzerine maskeli gruba müdahale için TOMA ve zırhlı araçlar devreye girdi. TOMA’dan sıkılan tazyikli su nedeniyle ara sokaklara giren göstericiler, cadde üzerinde hareket halindeki ‘akrep’ adı verilen zırhlı polis aracına molotof kokteyli attı. Taş ve molotof atan göstericilerin bulunduğu ara sokaktan çıkmak isteyen zırhlı araç, hızla manevra yapmak isterken kaldırıma çarpıp devrildi. Kazada zırhlı aracın içerisinde bulunan 3 polis hafif şekilde yaralandı.

Arkadaşlarının yardımı ile zırhlı araçtan çıkarılan polisler, ambulanslarla çevredeki hastanelere götürülerek tedaviye alındı. Yaralı polislerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Devrilen zırhlı araç ise vinç yardımıyla kaldırıldı. Öte yandan polise taş ve molotof kokteyli atan maskeli grup ise polisin müdahalesi üzerine ara sokaklara kaçıp dağıldılar.