Görüşmenin detayları netleşti!

Görüşmenin detayları netleşti!
11 Şubat 2022 08:24

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve Deva Partisi genel başkanlarının bir araya geleceği cumartesi görüşmesinin detayları netleşti.

 

 

Güçlendirilmiş parlamenter sistem” görüşmelerini yürüten CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve Deva Partisi genel başkanları Cumartesi günü bir araya gelecek. Milli Gazete’den Muhammed Vefa’nın haberine göre Görüşmeye çok kısa bir vakit kala detaylar da netleşmeye başladı. Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan Ahlatlıbel Konutu’nda bir araya gelecek liderlerin görüşmesi basına kapalı gerçekleşecek.

 

 

GEÇİŞ DÖNEMİ ELE ALINACAK
Liderlerin görüşmesinde öncelikli maddeler “güçlendirilmiş parlamenter sistem” görüşmeleri sonucunda ortaya çıkan 23 sayfadan oluşan bir sistem önerisi olacak. İkinci gündem maddesinin sistemin geçişi ve cumhurbaşkanının yetkilerinin belirlenmesi olması bekleniyor. Son olarak ise görüşmede önemli gündem maddelerinden bir tanesinin de ortaya çıkan metnin kamuoyuyla paylaşılması meselesi olacağı belirtiliyor.

 

 

İKİNCİ GÖRÜŞME DE BEKLENİYOR
Ahlatlıbel Konutu’nda gerçekleşecek görüşmeyle ilgili sadece 6 fotoğrafın kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor. 6 siyasi parti liderinin olası bir durum olmaması halinde tekrar bir görüşme daha yapacağı belirtilirken, görüşmelerin sonucunda Şubat ayı sonu ya da Mart ayı başında hazırlanan metni birlikte kamuoyuna deklare etmesi bekleniyor.