Google Reklamları Ne İşe Yarar?

Google Reklamları Ne İşe Yarar?
4 Ekim 2022 16:04

Reklam ve pazarlama; ticaret adına olmazsa olmaz niteliktedir. 2020’li yıllarda olduğumuz şu günlerde ticaretin geçmişe kıyasla farklı nitelikler taşıdığı söylenebilir. Ancak, reklamcılık; varlığını her zaman sürdürür. Kendisini şartlara uyacak şekilde günceller. Dijital dünyadaki gelişim ile beraber bilhassa e-ticaret için farklı reklam türleri ortaya çıkmıştır. Google; tıpkı SEO konusunda olduğu gibi internet reklamcılığı konusunda da öncü olmayı başarmıştır. Google Ads olarak da bilinen Google reklamları sayesinde etkili çözümler yaratılır.

Google Ads Nedir? Hangi Özelliklere Sahiptir?

Google Ads; Google aracılığıyla ulaşılması söz konusu olan her yerde reklam yayınlanmasını mümkün kılan Google reklamları seçeneğidir. Google dışında farklı arama motorlarının da reklamcılık hizmeti sunması söz konusudur. Ancak, Google; tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de en çok tercih edilen arama motorudur. Bu yüzden, Google reklamları; bilhassa e-ticaret siteleri için olmazsa olmaz niteliktedir.

İnternet kullanıcıları; herhangi bir ürün veya hizmeti satın almak adına Google’da araştırma yaparlar. Bu noktada, Google Ads’nin varlığı devreye girer. Google reklamları; reklam veren sitenin ürün ve hizmetlerini kullanıcının yapmış olduğu aramalarda veya konumlarda gösterir. Ayrıca, hem mobilde hem de masaüstünde kullanılması ile farkını ortaya koyar. SEO ile Google reklamları benzer özelliklere sahiptir. Her ikisi de markanın ürün ve hizmetlerini tanıtmasına katkı sağlar. Yeni müşteriler edinilmesini mümkün kılar. Markanın satışlarını arttırır. Ayrıca, marka popülerliğini arttırdıklarını söylemek mümkündür.

Google reklamları; daha önce de ifade ettiğimiz gibi özellikle e-ticaret siteleri tarafından kullanılır. Reklam performansının ölçülebilir olması; Google reklamlarını avantajlı kılan detaylar arasındadır. Bir başka deyişle, reklamların etkili olup olmadığı hakkında bilgi alınabilir. Ayrıca, reklam verenin elde ettiği kazancın reklam maliyetine olan oranını görmesi söz konusudur. Bu durum; reklam veren işletmenin çok daha iyi reklam stratejileri oluşturmasını da mümkün kılar.

Google Reklamları Hangi Avantajları ile Dikkat Çeker?

Google Ads; farklı reklam modellerini bir araya getirir. Söz konusu reklamlar sayesinde e-ticaret işletmelerinin büyümesi mümkün hale gelir. Ayrıca, reklam vermek son derece kolaydır. Başlık, reklam metni, görsel, bağlantı gibi detaylar girildiği takdirde reklam verilebilir. Yine de reklam verme işlemleri sırasında birtakım hususlara dikkat edilmelidir. Aksi takdirde, reklam verme süreci; kazançtan ziyade kayıp haline gelebilir.

Google reklamları; doğru bir şekilde kullanıldığı takdirde birçok fayda sağlar. Bunun için birtakım düzenlemeler yapmak şarttır. Reklamın gösterileceği ülke ve şehir belirlenebilir. Bunun yanı sıra, gün ve saat, cinsiyet ve yaş gibi demografik ayarlamalar da yapılabilir. Ayrıca, hedef kitleye uygun bir reklam modeli seçilmelidir.

Google reklamları; minimum maliyet ve maksimum kazanç sonucuna ulaşmak isteyenlerin ilk tercihidir. Alışveriş, arama ağı, görüntülü reklam, yeniden pazarlama, Youtube reklamları gibi farklı reklam seçenekleri vardır.