‘Gönüllerdeki aday falan değil, düz söylüyorum adayımız Bay Kemal’

‘Gönüllerdeki aday falan değil, düz söylüyorum adayımız Bay Kemal’
2 Ağustos 2022 12:09

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, partisinin cumhurbaşkanı adayı ile ilgili “CHP’nin ve CHP’lilerin adayı Bay Kemal. Gönüllerdeki aday falan değil, düz söylüyorum adayımız Bay Kemal” açıklamasını yaptı. Altay, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da erken seçim çağrısı yaparak “Erdoğan, 3’üncü parti olmak istiyorsa seçimi kasım ayında yapar” dedi.

 

 

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, bugün FOX TV’de yayımlanan ‘İlker Karagöz ile Çalar Saat’ programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.
Seçim ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulunan Altay, “Erdoğan, 3’üncü parti olmak istiyorsa seçimi kasım ayında yapar. Eğer seçimi mayıs ya da haziran ayında yaparsa 5’inci parti olursa dua etsin” dedi.

Kasım ayında seçim olma ihtimalinin hâlâ olduğunu belirten Altay, “Her şeye rağmen yaz geçiyor. Elektrik faturaları düştü, doğalgaz kombi yakmıyoruz ama bu kış böyle geçmez” ifadelerini kullandı.

 

 

“CHP’nin adayı Bay Kemal”

 
Altay, “Ben 6’lı masanın adayını 6’lı masa adına konuşursam hadsizlik yapmış olurum ama CHP’nin ve CHP’lilerin adayı Bay Kemal. Gönüllerdeki aday falan değil, düz söylüyorum adayımız Bay Kemal” dedi.