'Gönülden iman edin, süreç devam etsin'

'Gönülden iman edin, süreç devam etsin'
16 Şubat 2013 14:12

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir dizi inceleme ve katılacağı toplu açılış töreni için Mardin’e gitti.

 

 

 

Başbakan Erdoğan, Mardin ve ilçelerinde yapacağı gezi, inceleme ve katılacağı toplu açılış törenleri için Ankara’dan Başbakanlığa ait özel uçakla Mardin Havalaanı’na indi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı karşılama töreninde Başbakan Erdoğan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından karşılandı.

 

 

 

İşte Başbakan Erdoğan’ın konuşmasının satır başları:

 

 

 

 


 

“Gerçekleştirdiğimiz eserlerin Mardinli kardeşlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Geçen yıl 8 Mart’ta tüm dünyada Kadınlar Günü’nün kutlandığı günde Mardin’deydik. Mardin’in tüm Türkiye’nin tüm dünyanın Kadınlar Günü’nü tebrik ettik. Şimdiden Mardin’den tüm hanım kardeşlerimizin Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Bu sene Kadınlar Günü’nü Siirt’te kutlayacağız. 8 ve 9 Mart’ta Siirt’te olacağız.

 

 

 

 

“Mardin’de kadına da çocuğa da şiddet uygulanmaz. Ama bu yanlışı yapanlar varsa toplum olarak o kişileri uyaracağız. Hanım kardeşlerim haklarını bilsinler bu şiddete karşı seslerini çıkarsınlar. Şu ana kadar Türkiye genelinde 50 aile destek merkezi açtık. 15 bin kardeşimiz bundan istifade etti.

 

 

 

 

“Maalesef Enerji Bakanlığı verilerine göre Mardin’de kaçak elektrik oranı çok yüksek. Ama Mardinli kardeşim helal ile haramın ne olduğunu çok iyi bilir. Bu konuda hassasiyet içinde olacağınıza inanıyorum.

 

 

TERÖR SORUNU

Hükümet olarak tarihi nitelikte bir adım attık. Türkiye’de red, inkar ve asimilasyon politikalarına son verdik. Doğu’nun Güneydoğu’nun kırık kalbini tamir etmek için gerçekten çetin mücadele verdik. Artık söz sırası sizde. Süreçte sorumluluk alma sırası sizde. Biz bu adımı özellikle hanım kardeşlerimizden, annelerimizden bekliyoruz. Sizlerden şu terörün sinsi baskısına karşı çıkmanızı bekliyoruz. Siz karşı çıktığınızda inşallah işsizlik diye bir sorun kalmayacaktır. Gaziantep’te işsizlik yok dışarıdan işsiz istihdam ediyor. Çünkü terör Gaziantep’e sızamadı. Ara sıra denedi ama başaramadı. Bu terör bitsin Tunceli’de Şırnak’ta Bitlis’te yoksulluk diye bir şey kalmayacak. Yatırımcı huzur arıyor. Yatırımcı terörün olduğu bir yere gitmez.

 

 

 

 

 

 

KEPENK KAPATILAN BİR YERE YATIRIMCI GİTMEZ

 

Dükkanlarının kepenklerini indiren teröristin olduğu yere yatırımcı gitmez. O insanların ekmek parasında gözü olan bu zihniyetin ülkeye bir faydası olur mu? Tehditle baskıyla kepenkler indiriliyor.

 

 

 

 

 

KÜRTÇE ÖĞRETMENLERİ

Mardin Artuklu Üniversitesi’ni kurduk. Bu üniversite şehrin en renkli yeri oldu. Kürt dili, Süryani dili, Arap dili ve kültürü anabilim dalında kaliteli nitelikte mastır ve doktora öğrencisi yetişiyor. Üniversitede yetişen 500 öğrenci seçmeli Kürtçe dersi için Kürtçe öğretmen adayı olarak yetişiyor.

 

 

 

 

Savaş kolaydır, barış zordur. Zor olana talip olduk. Silah fikri olmayanların yöntemidir.

Artık silahı gömün biz size diyoruz ki sıkılı yumrukların olduğu bir toplum barış toplumu olmaz. Barış ortamını tesis etmek için çalışıyoruz ve samimiyet bekliyoruz.

Eğer elinizden bir şey gelmiyorsa o yanlışı dilinizle düzeltin. Elinizden dilinizden bir şey gelmiyorsa gönülden iman edin ve bu süreç devam etsin.