‘Göcek tüneli hani ücretsiz olacaktı?’

‘Göcek tüneli hani ücretsiz olacaktı?’
26 Ocak 2022 09:18

Muğla’nın Fethiye ve Dalaman ilçelerini birbirine bağlayan, açılışı sırasında ücretsiz olacağı duyurulan Göcek Tüneli’nin geçiş ücretlerine yine zam yapıldı.

 

 

Muğla’da yurttaşların “Deli Dumrul Tüneli” adını taktığı, “ücretsiz olacak” denilerek açılan Muğla’nın Fethiye ve Dalaman ilçelerini birbirine bağlayan 950 metrelik Göcek Tüneli’nin geçiş ücretine zam yapıldı. Otomobillere geçiş ücreti 11 liradan 15 liraya çıkarıldı. Kamyonların geçiş ücreti 20 TL’den 25 TL’ye, dingilli kamyon ve dingilli otobüslerin geçiş ücreti 25 TL’den 37 TL’ye, TIR geçişleri ise 38 TL yerine 45 TL’ye çıkarıldı.

 

 

CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan, yapılan zamma tepki göstererek şu açıklamayı yaptı:

 

Her sabah yeni bir zamla uyanan vatandaşımız yeni güne de Göcek Tüneli zammıyla başladı.

 
Yıllarca ücret alınmayacak denilerek kandırılan vatandaşımızdan 900 metre olan Göcek Tüneli!nden 2022 yılı için küçük araçlardan tek yön ücreti 15 lira gibi afaki bir ücret alınmaya başlandı.

 
Dönemin Ak Parti Muğla Milletvekilleri gidiş-dönüş olarak yapılan tünelin yanına yapılan ikinci tünelin devlet tarafından yapıldığını, buranın da ücretsiz olacağını müjdelemişlerdi. Yap-işlet-devret modeliyle ve devlet kaynaklarıyla yapılan Göcek Tüneli’nde geçiş ücreti alınmasına yönelik vatandaşlarımızdan gelen sürekli tepkiler var.

 
İçinde Selahattin Tüneli bulunan 119 kilometre uzunluğundaki İzmir-Aydın Otoyolu 2022 yılı için geçiş yalnızca 9.5 lira olurken, Göcek Tüneli!nden tek yön ücreti 15 lira alınması hangi vicdana sığar.
Soruyoruz, Hani ücretsiz olacaktı? Ve diyoruz ki; Göcek Tüneli’nde Soygun Var. Sonuçta yaparsa AK Parti yapar.