Genital Estetik Nedir, Nasıl Yapılır?

Genital Estetik Nedir, Nasıl Yapılır?
20 Eylül 2021 11:36

Op. Dr. Ayşe Duman, genital estetik hakkında bilgiler verdi;

 

 

Genital estetik kadınların vulva ve vajina bölgesinde ortaya çıkan deformasyonları ve doğuştan gelen problemleri restore etmek amacıyla yapılan esteti operasyonların tamamına verilen isimdir. Bir kadının vajina bölgesinde sonradan ortaya gelen bir durum olabileceği gibi doğuştan meydana gelen bazı durumlar da yaşanabilir. Aynı zamanda estetik bozukluğun yanın da fonksiyonel bozukluklar da bu şekilde tedavi edilebilir. Kozmetik cerrahi alanında en yaygın tercih edilen estetik alt dalı genital estetiktir. Bu estetik operasyonlar  özellikle gençlik döneminden itibaren birçok kadında yapılıyor.

Genital estetik bazı durumlarda zorunlu olarak yapılmalıdır. Genellikle kişinin kendi tercih olsa da bazı vakalarda sağlık sorunlarını ortadan kaldırmak için yapılması zorunlu uygulamalardır.  Günümüzde Türkiye’de bu alanda gelişmeler yaşandıkça özellikle sosyal medya ve moda etkisiyle kadınlar arasında genital estetik uygulamaları çok popüler hale geldi. Kozmetik uygulamalar arasında da tercih edilme sıklığı en yaygın olan işlemlerdir. Bu uygulamalar arasında vajina daraltma, klitorisi konumlandırma, labioplasti gibi birçok farklı işlem için destek alınıyor.

 

Bkz: Genital Estetik Nedir, Nasıl Yapılır?

 

Vajinal estetik çeşitleri nelerdir? nasıl yapılır?

 

Genital bölgede ortaya çıkan deformasyonları gidermek adına çok farklı işlemler yapılabilir. Vajinal estetik çeşitleri şöyle sıralanabilir;
Labioplasti

Bu uygulama vajinanın iki yanında bulunan dış dudaklar ve iç dudaklara yönelik yapılır. Vajina dudaklarının boyutunu küçültmek adına uygulanır. Bu bölgelerdeki asitmetrik görünüm labioplasti ile düzeltilebilir.  Genellikle iç dudaklarda görülen aşırı büyümeler karşısında dar kıyafetler giyemeyen, vajina görünümünü sevmeyen, cinsel ilişkide rahatsızlık duyan hastalar tarafından tercih edilir.

Vajinoplasti

Kadınlarda yaşlanma, doğal doğum geçirme, hormon değişikliği, cinsel ilişki gibi birçok duruma göre vajinada gevşemeler olabilir. Vajina dokusunun gevşemesine bağlı bazı estetik problemler ortaya çıkar. Bu durum fiziksel  ve psikolojik birçok problemi beraberinde getirir. Önüne geçmek için de vajinoplasti uygulamaları ile vajinanın tekrar sıkı hale getirmesi sağlanır.

Klitoral estetik

Kişinin klitoris bölgesinde görünüm şikayetlerini ortadan kaldırmak adına cerrahi olarak yapılan müdahale türüdür. Klitoriste bulunan fazla cilt dokusu tek bir seansta kolayca alınır.

Perinoplasti

Doğal doğum geçiren anne adaylarında bebeğin daha kolay çıkması adına perine isimli bölgede kesi uygulanır. Doğum süreci ağrılı olursa bu bölgede deformasyon bozuklukları oluşabilir. Buradaki estetik kaygıyı gidermek için perinoplasti operasyonları planlanır.

G noktası operasyonları

Hastanın kadından alınan trombosit zengin plazma yani PRP  klitorisin grafenburg bölgesine enjeksiyon ile aktarılır. Böylece G noktasının büyümesi ve cinsel ilişki sırasında alınan hazzın artması sağlanır.  Bu uygulama  belirli aralıklarla tekrarlanırsa daha güzel sonuçlar alınabilir.

Kasık cerrahisi

Estetik kasık cerrahisinde göbeğin hemen altında bulunan ve kasık adı verilen bölgeye uygulanır.  Bu bölgede çeşitli etkilere  bağlı görünüm sorunları yaşanabilir. Bu problemleri ortadan kaldırmak için kasık cerrahisi işlemleri yapılabilir. Böylece fazla cilt yapısı  çıkartılarak kasık bölgesindeki sarkmalar giderilir.

 

 

Genital estetik hangi durumlarda yapılır?

 

Kadınların genital bölgelerinde ortaya çıkan deforme sorunları, yaşlanmaya bağlı olarak fonksiyonel ve estetik görünüm problemleri çok yaygın görülür. Bu durum kadınlarda cinsel ilişkiye girmekten kaçınma, estetik kaygı oluşumu gibi birçok duruma yol açabilir.  Genital organlardaki sorunlar kadınlarda duygusal olarak da büyük bir yıkım yaşatabilir. Genital estetik genellikle vajina bölgesinde istenene görünümü elde etmek için yapılan bir operasyondur. Bazı kadınlarda deformasyon problemleri dışında fonksiyonel sorunları gidermek adına da genital estetik yapılır.

İlerleyen yaşa ve yer çekimine bağlı olarak vajinal bölgede görünüm bozukluklarını gidermek için estetik uygulamalar yapılabilir. Aynı zamanda kilo değişimleri de bu bölgede sarkmalara yol açabilir ve sarkmaları gidermek için planlanabilir.

Kadınlarda birden fazla doğum yapıldığında  vajinada şekil kaybı ve estetik açıdan bazı kayıplar yaşanabilir. Bu durumda da genital estetik planlanabilir. Aynı zamanda vajina dudaklarındaki büyümelere karşı da planlama yapılabilir.  Doğumdan sonra ortaya çıkan deformasyonlar ya da vajinada doğum sırasında yapılan kesilere yönelik vajinanın estetik görünüm kayıpları ve cinsel has kaybında planlanabilir.

Kadınlarda idrar  kesesinde bazı anormallikler olursa rahim bölgesinde sarkma yaşanabilir. Aynı zamanda bu durum idrar kaçırma gibi şikayetlere de yol açabilir. Bu durumları ortadan kaldırmak adına  vajina estetiği planlanabilir. Her operasyon tamamen kişiye özel olarak planlanan uygulamalardır.

 

Genital estetik ameliyatsız yapılır mı?

 

Genital estetik uygulamalarında her geçen gün yeni bir uygulama ortaya çıkıyor. Bu konuda yaşanan gelişmeler ve talep de yeni tedavilerin ortaya çıkmasına yardımcı oluyor.  Genital bölgede görülen deformasyonların hem tamamı hem de bir kısmı özel cihazlarla da tedavi edilebilir. Yani genital estetikte tek tedavi yöntemi cerrahi operasyon değildir. Bazı ameliyatsız yöntemlerle de probleme göre tedavi yapılabilir.

Ameliyatsız genital estetik uygulamaları için radyofrekans, lazer uygulamaları gibi birçok farklı yöntem geliştirilebilir. Aynı zamanda birkaç yöntem eş zamanlı olarak da uygulanabilir.  Uygulanabilecek yöntem tamamen doktora, sağlık kuruluşuna ve hastaya göre değişiklik gösterir. Ancak bazı durumlarda tek çözüm vajinal uygulamalarda cerrahi yöntem olabilir.

Genital estetik uygulamaları cerrahi olduğunda çok pratik bir şekilde yapılır. Birçok uygulamada hasta aynı gün hastaneden taburcu olur.  Hasta operasyondan sonra verilen ilaçları kullanır ve bölgenin estetiğine dikkat ederse hiçbir problem yaşamaz. Aynı zamanda ameliyat günü geniş kıyafetler giyerse çok daha rahat eder. Belirli bir süre de cinsel aktiviteye ara verilmesi gerekir.

 

Kaynak: https://www.ayseduman.com/