Genel Merkez sahip çıkmadı

Genel Merkez sahip çıkmadı
12 Mayıs 2022 14:57

Ekrem İmamoğlu’nun bol gürültü yaratan Karadeniz gezisinden sonra CHP Genel Merkezi bir müddet olaya hiç müdahil olmadı.

 

 

Safile USUL H&H YORUM

 

 

İlk açıklama 9 Mayıs pazartesi CHP Sözcüsü Faik Öztrak’tan geldi.

 

 

Faik Öztrak bu konuya ilişkin gelen sorular üzerine şöyle dedi …

 

 

“Karadeniz ziyaretinin 2 boyutu var; ilki hemşerileri ile bayramlaşma, ikincisi belediyelerimizin daveti ile yürütülen faaliyetlerle ilgili görüş alışverişinde bulunmak, açılışlara katılma. Kamu kaynaklarının kullanımına hassasiyetinizi önemsiyorum, aynı hassasiyetin tıpkı bayramdan önce Suudi Arabistan’a yapılan ziyaret için de gösterilmesini de sorgulasaydınız. Fotoğrafla ilgili söylenmedik söz kalmadı. Aslında Türkiye’nin gerçek sorunları bellidir. Gerçek sorunları hayat pahalılığıdır, kaçak göçmen sorunudur. Bunlar konuşulmasın diye gösterilen gayretleri anlıyorum; ama biz ülkemizin gerçek sorunları ile ilgilenmeye devam edeceğiz”

 

 

Şimdi….

 

Bu açıklamada, “Fotoğrafla ilgili söylenmedik söz kalmadı” diyor Faik Öztrak ve ülkenin başka gündemleri olduğuna vurgu yapıyor.

 

Ama İmamoğlu’nu savunan bir cümle yok.

 

 

Bilirsiniz her türlü açıklama bir diplomasi içerir ve açıklamada ifade edilen şeyi tam olarak anlamak için söylenmeyenlere de dikkat edilmesi gerekir.

 

 

Örneğin, Faik Öztrak burda “İmamoğlu’nun dediği doğrudur, yaptığı doğrudur, bu yaptığı Genel Merkezimiz’le koordinelidir, İmamoğlu haklıdır ona laf edenler haksızdır” vs. vs mealinde hiçbir şey yok bu açıklamada.

 

 

Hatta şu tür bir mesafe de koyuluyor İmamoğlu’na….

 

 

İlk cümlede diyor ki Öztrak, “Karadeniz ziyaretinin iki boyutu var, ilki hemşerilerle bayramlaşma, ikincisi belediyelerimizin daveti ile yürütülen faaliyetlerle ilgili görüş alışverişinde bulunmak.”

 

 

Öztrak, yani, “Bu gezi kamuoyunda tartışıldığı biçimde bizim kabul sınırımızda değildir, orda olan, konuşulan, konu olan şeyler bizim dışımızdadır” diyor mealen.

 

 

İmamoğlu’nu esasen bu konuda kendisi ile başbaşa bırakıyor.

 

 

Peki ben ne düşünüyorum bu konuda.

 

 

Bu tür, “Vız gelir, tırıs gider” tarzı sözlerden hoşlanmıyorum.

 

 

Murat Ongun’un sözlerini, davranışlarını ve konuları ele alış biçimini siyasi olarak uygun bulmuyorum.

 

 

Murat Ongun’un CHP’nin ve onun seçmeni ile ilişkileri yönetmeye uygun olmadığını düşünüyorum.

 

 

İmamoğlu’ndan vazgeçemeyiz.

 

 

Ama çıkan sorunlardan gerekli dersleri çıkarmak da önemli bir lüzumiyet arz ediyor.

 

 

Safile USUL Twitter

 

 


Yazarın Son Yazıları:
AKP seçmeninden oy alacak
Mütekabiliyet
Kuyruğundan iyi tutuyor