Gençler adalet ve eşitlik istiyor!

Gençler adalet ve eşitlik istiyor!
30 Ocak 2023 08:01

Genel seçimlerin tarihi 14 Mayıs olarak işaret edildi. Bu seçimlerde resmi olmayan rakamlara göre 6.5 milyon genç ilk kez sandığa gidecek. Toplam 64 milyon seçmenin 13 milyonunun ise Z kuşağı olduğu değerlendirilirken, kuşak araştırmacısı Evrim Kuran, siyasetçileri, “Gençler adalet ve eşitlik istiyor. Onları anlamak; salt seçmen şeklinde görmekten değil sorunlarının çözümüne adres olmaktan geçiyor” diyerek uyardı.

 

 

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, kuşak araştırmaları konusunda yaptığı çalışmalarla tanınan, “Z: Bir Kuşağı Anlamak” adlı kitabın yazarı Evrim Kuran, “Türkiye’de gençler siyasete ve siyasi liderlere güvenmiyor çünkü anlaşıldıklarını düşünmüyor. Gençleri anlamak; gençleri salt seçmen olarak görmekten değil onların çözülmesi gereken elzem sorunlarına adres etmekten geçiyor” ifadelerini kullandı.
Partilerin hangi adımları atması gerektiği konusunda ise Kuran, “Tüm siyasi partilerin, her ne söylüyorsa söylesinler, samimi olmaları gerektiğini ve en çok karşılığı buradan alacaklarını düşünüyorum” diye konuştu.

“Adalet” kavramının gençlerle yaptıkları çalışmalarda karşılarına sıklıkla çıkan bir ifade olduğuna dikkati çeken Kuran, gençlerin en çok “adaletsizlik” ve “eşitsizlik” sorunlarından rahatsız olduklarının altını çizdi.