‘Genç çiftçi yolsuzluğu’nda ödüllendiren atama iddiası!

‘Genç çiftçi yolsuzluğu’nda ödüllendiren atama iddiası!
16 Kasım 2022 09:55

TİGEM Genel Müdürü Hasan Gezginç’in kurumda görev yapmadığı halde 2018 yılındaki yolsuzlukta ismi tartışmalı hale gelen Üzeyir Tekin’i müşavirlik kadrosuna ataması, TİGEM’de infiale neden oldu

 

 

TİGEM Genel Müdürü Hasan Gezginç’in kurumda görev yapmadığı halde 2018 yılındaki genç çiftçi yolsuzluğunda ismi tartışmalı hale gelen Üzeyir Tekin’i müşavirlik kadrosuna ataması, TİGEM’de büyük bir infiale neden oldu.

ANKARA / TİGEM Genel Müdürü Hasan Gezginç’in genç çiftçi projesi yolsuzluğunda isimleri tartışmalı hale gelen eski bürokratları teker teker ödüllendirmesi dikkat çekiyor. Milli Gazete’den Sadettin İnan imzalı habere göre 2018 yılında genç çiftçi projesi yolsuzluğunda ismi tartışmalı hale gelen eski daire başkanı Ergün Erol Bakan oluru ile TİGEM’e vekâleten Genel Müdür Yardımcısı olarak atanırken, eski Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Tekin de müşavir yapıldı.

Üzeyir Tekin, görevlendirme ile Özelleştirme İdaresinde görev yapmasına rağmen TİGEM’de araştırmacı kadrosundan alınarak müşavirliğe atanması dikkat çekti. Gezginç’in 2018 yılında patlak veren genç çiftçi projesi yolsuzluğunda isimleri tartışmalı hale gelen ve hayvan alım komisyonunda bulunan isimleri teker teker ödüllendirmesi anlamlı bulunurken, bu yapılan atamalarda nasıl bir kurumsal fayda hedeflendiği ise merak ediliyor.

TİGEM Genel Müdürü Hasan Gezginç’in yaptığı görevden alma ve atamalar, kendisini şimdiden tartışmalı hale getirdi. 2018 yılında patlak veren genç çiftçi projesindeki büyük yolsuzlukta dönemin hayvan alım komisyonu başkanı ve TİGEM Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Tekin’in kadrosunun araştırmacılıktan alınarak müşavirliğe atanması kurumda büyük bir infiale neden oldu. Görevlendirme ile Özelleştirme İdaresi’nde çalışan ve kuruma dahi gelmeyen Üzeyir Tekin’in, müşavirlik kadrosuna atanarak ödüllendirilmesi, Hasan Gezginç’in yaptığı bütün atamaların da sorgulanmasını gündeme getirdi.

 

 

ÜZEYİR TEKİN’E KINAMA CEZASI VERİLMİŞTİ!
Tarım ve Orman Bakanlığı Teftiş Başkanlığı Üzeyir Tekin’e kınama cezası verirken, hakkında da hayvan alımında şartları yerine getirmediği halde firmanın teminatını iade edilmesinden dolayı dava açılmıştı.

 

 

ÜZEYİR TEKİN MÜŞAVİRLİK İÇİN AÇTIĞI DAVAYI KAYBETMİŞTİ!
Üzeyir Tekin’in bir önceki yönetim döneminde müşavirlik kadrosuna atanması için kurum aleyhine dava açtığı ancak bu davayı kaybettiği kaydediliyor. Gelinen noktada 2018 yılında genç çiftçi projesinde patlak veren büyük yolsuzlukta hem dönemin hayvan alım komisyonu başkanı olmasından dolayı ismi tartışmalı hale gelen hem de şartları yerine getirmediği halde firmanın teminatının iade edilmesinden dolayı hakkında dava açılan Üzeyir Tekin’in görevden alındıktan iki yıl sonra Gezginç tarafından müşavirlik kadrosuna atanması, kurumda tartışmaları da beraberinde getirdi.

 

 

TİGEM’İN 17 İŞLETMESİ BULUNMASINA RAĞMEN MÜFETTİŞ SAYISI 22’YE ÇIKARILDI
Diğer yandan Gezginç’in kurumdaki müfettiş sayısını da artırması dikkat çekti. Yapılan son atamalarla kurumdaki müfettiş sayısı 12’den 22’ye çıkarılırken, müfettiş kadrosunun da kurumsal bir ihtiyaçtan ziyade Genel Müdüre yakın ve torpili kuvvetli personelin bu yolla koruma altına alındığı kaydediliyor. Müfettiş yapılan isimlerin birçoğunun da geçmiş yönetim döneminde kurumla mahkemelik olması da dikkat çekerken, atamalarda müfettişlik kriterlerinin de uygulanmaması manidar bulunuyor.

TİGEM’de bir personelin müfettiş olarak atanabilmesi için bir fiil iki yıl daire başkanı veya genel müdür yardımcısı olarak görev yapmış olması gerekirken, Genel Müdür Yardımcılığına vekaleten atanan Ergün Erol’un bu göreve atanmadan kısa bir süre önce kriterleri tutmamasına rağmen müfettiş yapıldığı ortaya çıktı. Erol’un bir fiil görev yapmadığı halde mahkemede geçen sürelerin de görev yapmış gibi gösterilmesi, yapılan atamalarda kurumsal faydadan ziyade şahısların faydasının ön planda tutulduğunu ve TİGEM’in nasıl yönetildiğini de gözler önüne serdi.