Geçen yıl bir güvercin vurulmuştu

Geçen yıl bir güvercin vurulmuştu
28 Kasım 2016 12:36

Geçen yıl bu zamanlar,Diyarbakır’daki dört ayaklı minare dibinde barış çağrısı yapan Tahir Elçi’yi vuran kurşun ense dibinde ateşlendiğinde güvercinler uçuştu, ama biri vurulmuştu o güvercin Tahir Elçiydi.

 

 

 

 

 

Yunus BÜLBÜL H&H YORUM

 
Diyarbakır’ın simgelerinden olan ve Valilik tarafından başlatılan ancak yaklaşık 4 aydır tadilatı bitmeyen Şeyh Mutahhar Cami’nin (dört ayaklı minare cami) restorasyonu, çevredeki esnafın tepkisine neden oluyordu.

 
Tadilatı durdurulup,kaderine terk edilen dört ayaklı minarenin dibinde “İNSANLIĞIN MİRASINA SAHİP ÇIK” tabelasını elinde tutarak konu ile açıklama yapan Diyarbakır baro başkanı kafasından tek kurşunla vuruldu.

 
Tahir Elçi,”Savaşlar olmasın,çatışmalar olmasın,operasyonlar olmasın” diyerek devam eden konuşmasının hemen akabinde çatışma süsü verilmiş bir saldırıyla öldürüldü. O kadar kalabalık insan içinde silah Elçi’nin ensesinden beynine doğru yaşama şansı bırakmama amaçlı olarak ateşlenmiştir. Saldırının direk Tahir Elçi’yi hedef aldığı o günden bu güne geçen zaman dilimi içindeki soruşturmalar daha net açığa çıkardı.

 
Yani “bir çatışma ortamı oldu,bir kaza kurşunu gelip Diyarbakır Baro başkanı Tahir Elçi’ye isabet ederek ölümüne yol açtı” yalanına,sarılıp saldırıyı karatmaya çalışması o gün bu gün devam etti.Hedef Tahir Elçi’ydi.Kaldı ki,Tahir Elçi’nin yanında yaralanan vurulan tek kişi yok.

 
Tahir Elçi hedefti.

 
Tahir Elçi son zamanlarda sokağa çıkma yasakları adı altında ilçelerin mahallelerin 10 gün 15 gün süren toptan mahpus edilmelerine karşı insan hakları adına hukuk adına mücadele ediyordu.

 
Çatışma yorgunu Diyarbakır’dan bir hukuk adamı olarak yaşanan hukuksuzluklara karşı hak diyor hukuk diyordu.Bu topraklar barışla daha güzel yaşanılır hale gelir onun için barış diyordu.

 
En son CNN TÜRK’te yayımlanan tarafsız bölge programında “PKK’nın bazı eylemleri terör niteliğinde olsa bile PKK silahlı siyasal bir harekettir. Siyasal talepleri olan toplum çok ciddi bir desteği olan bir siyasal harekettir” demişti.

 
Bu konuşma ardından büyük kısmı yandaş medyada olmak üzere Tahir Elçi hedef gösterilmeye başlandı.Tahir Elçi yoğun tehdit aldığını ifade ederek 15 Ekim’de Twitter hesabından “ CNN Türk’teki sözlerimiz nedeniyle dünden beri bize bin bir türlü küfür ve hakaret edenler,o sözleri size iade ediyorum zavallı yaratıklar.Sözlerimiz nedeniyle öldürme biçimiyle birlikte tehdit edenler sizden korkan sizin gibi alçak olsun.1990’lı yıllardan bu güne JİTEM’ci ağababalarınız ve Genarellerinize boyun eğmedim.Sizden mi korkacağım” diye yazmıştı.

 
Tahir Elçi tehditlere boyun eğmedi zalimin zulmünün üstüne/üstüne gitti. Zalimin üstüne doğru attığı her adım onun ölüme bir adım daha yaklaştırdı. Bu gün yüzlerce gazeteciyi tutuklayan televizyonları gazeteleri kapatan seçilmiş milletvekillerini belediye başkanlarını tutuklayan zihniyet dün Tahir Elçi’yi öldürttü.

 
Bu ülke aydının demokratının kaderi ya hapsolmadır ya vurulup yüz üstü düşmedir. Diyarbakır’da Dört din dört kitap’ı simgeleyen dört ayaklı minarenin dibinde ensesinden vurulup yüz üstü düşen Tahir Elçi’nin katili uzakta aramaya gerek yok.Katil onun adını telaffuz etmeye gerek duymadan kim olduğu iyi biliyoruz.

 

 

Yunus BÜLBÜL Twitter

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Partilerde ideoloji çöktü
Milli Eğitim Bakanı’nın sivil toplum kuruluşları olarak gösterdiği tarikat ve cemaatler
Salim Çoruk Mamak Belediye Başkan aday adayı oldu