Gazilerden CHP'li Aygün'e muhtıra

Gazilerden CHP'li Aygün'e muhtıra
16 Ağustos 2012 17:32

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün PKK’lı teröristlerce kaçırılması gündemdeki yerini koruyor. Aygün’ün serbest bırakılması sonrası yaptığı açıklamalar kimileri tarafından ‘barış çağrısı’ olarak değerlendirilirken, kimileri tarafından da ‘teröristleri övüyor’ diye değerlendirildi. Biz de konuyla ilgili olarak, terörden birebir etkilenmiş, kollarını, bacaklarını, arkadaşlarını terör yüzünden kaybetmiş insanların, gazilerimizin ne düşündüğünü merak ettik ve Güneydoğu Gazisi Ertan Acır’ı konuk ettik…

Deniz Bilgen ÇAKIR H&H RÖPORTAJ

Ertan ağabey, bildiğiniz gibi CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, geçtiğimiz Pazar günü Tunceli Ovacık’ta PKK tarafından kaçırıldı ve ertesi gün serbest bırakıldı. Bir milletvekilinin teröristler tarafından kaçırılması Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk. Gaziler olarak bu olayı nasıl değerlendirdiğinizi merak ediyorum?

 
Hüseyin Aygün’ün kaçırılmasından önce bize neler oluyor diye söze başlamak lazım aslında.

Peki öyle başlayalım…  Sizce bize neler oluyor?

Eli kanlı terörist başının avukatlığını yapan Sezgin Tanrıkulu diye birini milletvekili yaparsan..

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik nam-ı diğer ‘Gaf Hüseyin’ ise “Üç Beş Mehmet öldü diye Meclis’i toplayamayız” diyebiliyorsa…. 

Ülkemizin en büyük gazetesi diye lanse edilen Hürriyet gazetesinde köşe yazarlığı yapan Ertuğrul Özkök, elleri hiç kana bulaşmamış, masum insanlar gibi, ellerinde gitarlarla teröristlerin resimlerini sürmanşet yapabiliyorsa ve yine kime taraf olduğu bilinen Taraf gazetesinde teröristleri öven yazılar yayımlıyorsa; Kaçırılıp kaçırılmadığı belli olmayan Hüseyin Aygün teröristleri övmesin de ne yapsın!

Siz Aygün’ün kaçırıldığından şüphe duyuyorsunuz o zaman… Peki Aygün’ün ifadelerine bakarak teröristlerin davranış tarzını nasıl değerlendiriyorsunuz?

CHP Milletvekili Hüseyin Aygün’ün serbest bırakıldıktan sonra söylediklerine bakılırsa, PKK dandikden bir örgüt olmuş!!! Artık çoluk çocuk kendi başına iş yaparmış ta biz habersizmişiz.  
İşin tuhaf tarafı “Partinin emri ve hukuki işlemler yapılmak üzere sizi alıkoymamız emredildi” dendikten sonra direnmeye çalışan Hüseyin Aygün’e, Kadir Merkit’in ifadesine göre “Eğer gelmezseniz kafanıza sıkarız” diyen teröristler birden bire saygılı ve ricacı oldular, ne kadar saygılı ve kibar çocuklarmış!!! İnsanın öpesi geliyor yani..


Aygün, serbest bırakıldıktan sonra…

Peki Aygün’ün açıklamalarını nasıl buldunuz?
 
Şimdi adama sormazlar mı? Yahu ilk başta direnen , “Ben halkın Milletvekili’yim. Bana yapılan saldırı halka yapılmıştır” diyen sen, 48 saat içerisinde neler oldu da bu duruşun değişti? Teröristleri övmeye başladın? Dersim’in dağlarını özlediğini söylüyorsun, o dağlarda şehit ve gazi olanlar var ve sen hiç mi o şehitlerden ve gazilerden utanmadın da, PKK denen o şerefsiz örgütü ve şerefsiz yandaşlarını övüyorsun. 


Gazi Ertan Acır…


Hüseyin Aygün’e soru sorma fırsatınız olsaydı, ne sorardınız?

Bahoz Erdal denen o itle telefonla görüşmende ne emirler aldın ve ona vaatlerde bulundun? Bunları açıkla Hüseyin Aygün derdim…

CHP’nin ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun tavrını nasıl buluyorsunuz? Ya da gaziler olarak ne beklerdiniz?
 

Gazi’nin partisi CHP derhal bu kişileri partiden uzaklaştırmalıdır. Ulusalcı bir partiye bu isimler hiç yakışmamaktadır. Eğer gerekenleri yapmazlar ise BDP’den bir farkı kalmayıp bizlerin gözlerinde teröristleri barındıran bir parti olarak kalacaktır. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ricamdır, bir kaç Mehmet için değil binlerce Mehmetcik için, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinden bunları derhal ihraç edin.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ertan Acır ve diğer gazilerle birlikte…

Biz Gazi’ler bundan 1.5 ay kadar önce partileri gezerek kendilerinden, 12 Nisan 1991 tarihinde kaldırılan Hıyanet-i Vataniye kanunun yeni adı ile Vatana İhanet kanunun 302-303-304-305-306-307-308 Maddelerinin tekrar kanunlaşmasını talep ettik.  
Bu yasa yürürlükte olmuş olsa idi şimdi bu teröristleri kimse övemez ve terör bu kadar büyümezdi…

[email protected]
twitter.com/denizbcakir