Başbakan'ın gazabından korkunuz

Başbakan'ın gazabından korkunuz
27 Haziran 2012 17:19

Gündemin hızına yetişmek mümkün değil…

Suriye, düşürülen uçağımız, Kürtaj, Şike davası, başkanlık, yarı başkalık derken yine ortalık toz duman.

Deniz Bilgen ÇAKIR H&H YORUM

Sayın Başbakanımız AKP grup toplantısında çıkıp da 'Gazabımızdan korkunuz' dediği sırada düşündüm; sadece Suriye mi korkmalı Başbakan'ın gazabından.
 
Zira Başbakan'ın konuştuğu gün, yani dün, haber sitelerinde bir haber daha arzı endam etmekteydi. Anayasa Mahkemesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın radyo-televizyon yayınlarını durdurma yetkisine onay verdi…
 
CHP daha önce RTÜK yasasında yer alan bu maddenin yürütmesini durdurulmasını ve iptal  edilmesini istemişti. Ancak itiraz reddedildi.  
 
Neyin devlet sırrı olup olmayacağına da sayın Başbakanımız karar verecek biliyorsunuz. Neyin milli güvenliği tehdit ettiğine, neyin etmediğine de takdir edersiniz ki yine hükümet (yani sayın Başbakan) karar verecek.  
 
 
Geçen haftalarda sevgili Nihat Genç ağabeyle bir röportaj yapmıştım. Henüz bu yetkiler gündemde değilken söylemişti; "Erdoğan zaten başkanlık yetkilerini kullanıyor. Şimdi bunu yasallaştırmak istiyor" diye.  
 
Ben de diyorum  ki, Erdoğan başkanlık yetkilerini kullanmıyor. Erdoğan'ın kullandığı yetkiler artık başkanlık yetkilerini de geçti.  
 
Yani demem o ki, artık tartışmanın da bir alemi yok. Hani içecek şişelerinin üstünde 'soğuk içiniz' diye bir ibare olur, uyarı açısından. Benim tavsiyem sayın Başbakan'ın da fotoğraflarının, afişlerinin altına artık bir ibare eklensin; "GAZABINDAN KORKUNUZ"

[email protected]
 
https://twitter.com/#!/denizbcakir


Yazarın Son Yazıları:
Bizim artık bir şehidimiz daha var
Meğer ben 28 Şubatçıymışım…
MHP Erdoğan dedi!