"Garipoğlu ailesinin serveti Cem'i kurtarmaya yetmez"

"Garipoğlu ailesinin serveti Cem'i kurtarmaya yetmez"
14 Ağustos 2009 08:31

Cerrah’ın suç duyurusunda bulunup tazminat davası açacağı açıklamasına Karabulut “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz” yanıtını verdi

Osmaniye Valiliği’ne atanan eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın, Münevver Karabulut’un babası hakkında suç duyurusunda bulunup manevi tazminat davası açacağı şeklindeki açıklamasına Süreyya Karabulut’tan sert tepki geldi. “Paralar döndü, kirli ilişkiler var. İddialarımın arkasındayım, araştırılmasını istiyorum” iddiasını tekrarlayan Karabulut, “Canım, kanım gitti. Cerrah benim yerimde olsa ne yapardı. Katiller bulunana kadar susmayacağım. Canımı almaları lazım. Onun şahsını zedeleyecek, onurunu kıracak bir açıklama yapmadım. Yaptıysam özür dilerim ama bu olayda suiistimaller olduğunu kimse inkar edemez. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz” dedi.

48 SAATTE BİR ŞEY OLDU!
Bir polisin ‘zanlı Cem Garipoğlu’nun evinde 700 bin dolar bulunduğu ancak kayıtlara geçmediği’ bilgisini kendisine telefonla ilettiğini söyleyen baba Karabulut, şöyle devam etti: “Evdeki sahte pasaport ve kimlikler kayda geçmiş, para geçmemiş. Bu paranın kime gittiğini, kimin rüşvet aldığını bilemem. Ancak 48 saat içinde bir şeyler olduğuna adım gibi eminim. Karda yürüyüp izini belli etmeyenler var. Bunları bulmak emniyetin işi.” Cem Garipoğlu’nun olay gecesi yakalanıp bırakıldığı yolundaki iddiasını da sürdüren Karabulut, şöyle dedi: “O gece anne babanın telefon kayıtlarına neden bakılmadı? Cem’in babasını aramaması mümkün mü? Ailesi birinci sınıf vatandaş gibi mi sıradan vatandaş gibi mi sorgulandı? Kamera kayıtlarını neden göstermiyorlar? ‘Cinayetin peşini bırak yoksa ölürsün’ tehdidi alıyorum ama Garipoğlu Ailesi’nin serveti Cem’i kurtarmaya yetmez. Karşılarında 70 milyon insan var. Hayyam Garipoğlu’nun biraz insanlığı varsa yeğenini teslim etsin.”

AMCADAN YANIT
İşadamı Hayyam Garipoğlu ise “Ortada tutarsız iddialar dolaşıyor. Münevver’in babası Adli Tıp’ı suçluyor, polisi suçluyor… Kimi rüşvet aldığı yönünde suçluyorsa o kişilerin cevap vermesi lazım. Polis cevap versin” dedi.

Emniyet dava açabilir

SABAH‘a konuşan bir emniyet yetkilisi, iddiaların geceli gündüzlü Cem’i arayan ekiplerin moralini bozduğunu belirterek,”Töhmet altında kalan bizler elbette yasal haklarımızı kullanacağız. Hakaret davası, tekzip her neyse gereği yapılır. Baba yaşadığı acının etkisiyle bunları söylüyor. Polis evdeki 700 bin doları alacak, Cem’e ‘kaç’ diyecek, üstelik bunu da Başbakan’ın bile ilgilendiği bir olayda yapacak. Bu imkansız bir şey” dedi.

CHP’den 50 avukatla destek

CHP, Celalettin Cerrah’ın şikâyetçi olmaya hazırlandığı Karabulut ailesine 50 avukatla destek verecek. Meclis İnsan Hakları Komisyonu üyelerinden Çetin Soysal, “Artık bu Türkiye’nin sorunu. Cerrah, Hrant Dink cinayetinde iyi bir sınav veremedi. Burada ailenin tespitleri, iddiaları vardır. Bunlarla ilgilenmek ya da dinlemek yerine babaya gözdağı vermek doğru değildir. Zanlı terminallerden tüm kaçış noktalarına kadar alarma geçilmişken nasıl kaçabiliyor. Adli Tıp- Emniyet ve Garipoğlu Ailesi üçgeninde bu işe göz yuman ya da kapatmaya çalışanlar tek tek soruşturulmalı” dedi. Malik Ecder Özdemir de İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’a, “Zanlının ailesinin harcaması takibe alındı mı? Cem’e bu sürede kim para gönderiyor?” diye sordu.
 
Hülya KARABAĞLI / SABAH