Galata’nın ardından Tarihi Kız Köprüsü’nde ‘hiltili’ restarosyon!

Galata’nın ardından Tarihi Kız Köprüsü’nde ‘hiltili’ restarosyon!
19 Ağustos 2020 09:30

Sivas’ın Divriği ilçesindeki Selçuklular döneminde yapılan Tarihi Kız Köprüsü’nde yapılan resterosyan çalışmalarında önce hilti sonrasında kepçe kullanıldı.

 

 

Divriği’de Çaltı Çayı üstüne yapılan Tarihi Kız Köprüsü’nde yapılan resterosyanda önce hilti kullanıldığı ardından da köprünün üstüne kepçe çıkarılarak taşların söküldüğü belirtildi.

Cumhuriyet’ten Mehmet Menekşe’nin haberine göre, restorasyon çalışmasında önce hilti kullanıldı. İşçilerin hilti ile taşları kırmasının ardından bu kez köprünün üzerine kepçe çıkarılarak çalışma başlatıldı. Hilti ve kepçe ile yapılan çalışmanın köprüye büyük zarar verdiği belirtilirken yaşanan olay bölgede yaşayan yurttaşların tepkisine neden oldu.

 

Güven İslamoğlu’ndan çağrı
Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu üyesi Güven İslamoğlu, “Tarihi bir cinayete daha neden olmamak için acilen buradaki restorasyon işlerinin durdurulmasını platform olarak kamuoyuna ve yetkililere duyurmayı bir görev biliriz. Göz göre göre gözümüz gibi korumamız gereken bir değerimizi daha kaybetmeyelim” dedi.