GALA coin nedir?

GALA coin nedir?
21 Nisan 2022 12:46

Teknolojinin ilerlemesi ile beraber bugün, hem ticari anlamda hem de teknik kullanım açısından oldukça farklı kavramlar ve uygulamalar hayatımızın merkezine konumlanmıştır. Son yıllarda dünya genelinde olduğu kadar ülkemizde de on planda olan kripto para borsası, bir çok farklı alt coin seçeneği ile oldukça büyük bir işlem hacmine ulaşmış ve yatırımcıların bu borsada işlem yapabilmeleri için çeşitli imkanlar her geçen gün artış göstermektedir. Kripto para borsalarında yer alan bazı alt coinler artış trendinde olabildiği gibi bazı alt coinler değerinin altında ya da stabil bir şekilde ilerlemeye devam etmektedir.

 

Alt coinler arasında yer alan ve takipçilerinin belirli bir sayıya ulaştığı Gala coin, blockchain tabanlı bir yapıya sahip olmakla beraber ETH üzerinde çalışan bir sistem mantığına sahiptir. Gala Games’in tokeni olarak kripto borsalarında işlem gören Gala Coin, oynadıkça kazan fikri üzerine inşa edilmiştir. Şirket daha öncesinde Mafia Wars ve Farmville gibi oyunları geliştirmesi ile ünlenen Zynga kurucu ortaklarının çalışmaları ile işlemlerine devam etmektedir.

 

Gala Coin, şirketin oyun ağının temelini oluşturmaktadır. Bu coin ile, şirketin ekosistemine dahil olan öğeler üzerinde işlem yapılabilir, oyun oynanabilir ve kazanç sağlanabilir. Aynı zamanda bu coin, ekosistem içinde yer alan ve aktif olan kullanıcılar arasında değişim sistemine dahil olabilir. Bu sayede Gala coin, oyuncular tarafından doğrudan kontrol edilebilmektedir. Gala coin’in bu şekildeki kullanım amacı ekosistemde bulunan oyuncular arasında ve sistem ile oyuncular arasında doğrudan ve güvenilir bir değişim sisteminin işlemesidir. Bu halde GALA, oyuncular ve kullanıcılar arasında aracısız ve güvenli bir değişim ve ödeme sisteminin temel taşı olarak işlev görmektedir. Aynı zamanda bu coin, işlem gördüğü durumda hissedarlık ya da sahiplik durumuna uygun değildir.