Fransa’da seçim kampanyaları başladı

Fransa’da seçim kampanyaları başladı
21 Eylül 2013 13:40

Fransa’da Mart 2014’te yapılacak yerel belediye seçimleri ile ve Haziran 2014’te yapılacak Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri için kampanyalar başladı.

 

Strasbourg ‘La Foret Noire’ restorantta yapılan seçim kampanyasında Strasbourg Belediye Başkanlığı’na aday olan Bağımsız Demokrat Birlik Partisi (UDI) adayı eski Sanayi Bakanı François Loos kentte görev yapan 50’ye yakın uluslararası basın mensubuna çalışmalarını tanıttı.

 

Çalışmaların başında Strasbourg kentini daha atraktif, kültürel ve sportif çalışmalarla herkese saygı, eşitlik, daha iyi yaşam, hürriyet vaat eden aday François Loos ülkemizde yaşayan yabancılarda buraya ait herkese eşit muamele ve seçilme, seçme hakkı tanıdıklarını ifade etti. Fransa’da 50 bin Strasbourg’ta 450 üyesi bulunan UDI parti teşkilatın seçim kampanya organizatörlüğünü Halk Hareketi İçin Birlik Partisi UMP adayı Davut Sağlamer yürütüyor.

 

UMP’li Sağlamer seçimlerde bende UDI partisine destek veriyorum. Çünkü aday François Loos’un politikasını beğeniyorum dedi. Diğer UMP Strasbourg üyesi Zekeriya Şahin “Türk toplumu hangi parti olursa olsun seçimlerde vatandaşlık hakkını yerine getirmeli. Partilerde Türk aday sayısın çoğalmasına rağmen Türk seçmenler yaşadığı ülke siyasetine uzak kalıyor. Bu durum acilen değişmeli. Partilerin vaat edilen sözlerini yerine getirmemelerine karşı en iyi cevap sandıktır. Başta yerel belediye seçimlerinde hepimiz sandığa gitmeliyiz” çağrısında bulundu.

 

 

Eski Sanayi Bakanı François Loos ‘Strasbourg Projesi için doğru istikamet’ isimli küçük kitapçığında Strasbourg belediyesi için öngördüğü projelerini tanıttı. Yıl sonuna kadar Strasbourg’ta 39 seçim kampanyası planlayan UDI partisi 250 bin nüfuslu Strasbourg’ta büyük ilgi görüyor. Fransa’da iki turlu yapılan belediye seçimlerinde ilk turuda en çok oy kazanan iki parti ikinci tura çıkıyor. İkinci seçimde oy kazanmak için yarışan iki parti kaybeden partilerle anlaşmaya gidip seçim aday listelerini birleştiriyor. Fransa seçimlerinde oy kullanmak için 31 aralık tarihine kadar belediyelerde seçmen kütüklerine kayıt olmak mecburiyeti bulunuyor.