Fransa’da 59 vekil Türkiye’nin NATO üyeliğinin askıya alınması için Macron’a çağrı yaptı!

Fransa’da 59 vekil Türkiye’nin NATO üyeliğinin askıya alınması için Macron’a çağrı yaptı!
20 Ekim 2019 11:00

59 Fransız milletvekili Cumhurbaşkanı Macron’a, Kuzey Suriye harekatı nedeniyle Türkiye’ye yönelik yaptırımların başlatılması için de çağrı yaptı.

 

 

Fransa parlamentosundan 59 milletvekili Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a bir çağrı yaparak Türkiye’nin NATO üyeliğinin askıya alınması için harekete geçmesini istedi.

8 farklı siyasi grupta yer alan milletvekilleri Türkiye’nin Kuzey Suriye’ye başlattığı askeri harekattan dolayı Fransa’nın Ankara’ya yönelik yaptırımlar uygulamasını ve Kürt müttefiklerine yardım edilmesi için her türlü çabayı göstermesini da istedi.

 

Euronews’ten Gizem Sade’nin haberine göre, Türkiye’nin NATO üyeliğinin askıya alınması için yapılan çağrıda, “Türk Ordusu’nun Suriye Kürtlerine yönelik saldırılarına ve Batı demokrasilerinin uluslararası hukuku ihlal eden ve zaten bu kadar çile çeken bölgeyi istikrarsızlaştıran bu istilacılık karşısında etkisiz kalmasına karşı derinden öfke duyuyoruz. Fransa ve Avrupa’yı acil harekete geçmeye ve gerekli tüm önlemleri almaya davet ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

 

Le Figaro gazetesine göre Fransız vekiller alınması gereken başlıca önlemleri şu şekilde sıraladı:

 

“-Türk saldırı savaşına derhal son verilmesi.
-IŞİD barbarlığına karşı verdiğimiz ortak mücadelede ağır bedeller ödemiş Kürt müttefiklerimizi korumak.
-Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne olası katılımı ile ilgili tüm müzakereleri durdurmak ve Ankara’ya yapılan tüm finansal yardımları kesmek.
-Türkiye’ye Rusya’nın Kırım’ı ilhakı nedeniyle uygulanan ekonomik yaptırımların benzerlerini uygulamak.
-Ortak güvenliğimizi tehlikeye sokan eylemleri nedeniyle Türkiye’nin NATO üyeliğinin askıya alınması sürecini başlatmak.”

 

Fotoğraf: Reuters