Fitre Kimlere Verilir, Anne-Babaya Fitre Verilir Mi?

Fitre Kimlere Verilir, Anne-Babaya Fitre Verilir Mi?
20 Nisan 2021 08:05

Fitre Ramazan boyunca verilmektedir ancak herkese fitre verilmemektedir. Fitre kimlere verilir? Diye sorarsanız genel olarak yoksul Müslümanlara fitre verilmektedir. Ancak bazı kısıtlamalar bulunmaktadır. Bu kısıtlamalardan birisi de anne babadır. Anne babaya fitre verilir mi diye sorarsanız cevap hayırdır. Kendi anne babanıza fitre veremezsiniz çünkü siz onlara zaten ihtiyaç duyuyorlarsa bakmakla yükümlüsünüz. Bundan dolayı da annenize veya babanıza fitrenize veremezsiniz. İhtiyaç duyan çevrenizde bir yoksul Müslüman varsa ona fitrenizi verebilirsiniz. Ayrıca fitrenizi vermek için bir dernek tercih etmek de oldukça doğrudur çünkü dernekleri tercih ettiğiniz zaman bu konular çok daha basit olmaktadır. Dünya çapında faaliyetlerini sürdüren dernekler vardır ve siz çok uzaktaki bir Müslüman kardeşimize bile bu sayede yardım etmiş olursunuz.

 

Resim1

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, yoksullara yönelik faaliyetlerini hız kesmeden devam ettirmektedir. Bu yüzden fitrenizi dernek üzerinden bağışlayabilirsiniz. Bağış yapmanız için derneğin internet sitesini ziyaret edin, bağış seçeneğini site üzerinde göreceksiniz. Ardından fitreyi seçerek fitrenizi bağışlayabilirsiniz. Bu bağış fitrenizi derneğin ihtiyaç sahiplerine ulaştırması içindir ve dernek yoksul Müslümanlara sizin yerinize ulaşır.

Resim2

2021 Yılında Fitre Ne Kadar?

Fitre her Ramazan ayında zenginlerce verilmektedir. Verilmesi gereken fitre miktarı her sene değişmektedir. Fitre miktarının hesabını Diyanet İşleri yapmaktadır. Ülkenin güncel durumu değerlendirerek o yıl içerisinde ne kadar verilmesi gerektiği belirlenmektedir. 2021 yılında fitre ne kadar? Sorumuzun cevabı ise 28 TL’dir. 2021 yılında Diyanet İşleri’nin belirlediği tutar bu kadardır. Bu para gereğince fitrenizi bağışlayabilirsiniz. İhtiyaç sahipleri için fitre desteğinin oldukça önemli bir destek olduğunu da unutmamak gerekmektedir. Sizin verdiğiniz fitrelerle birçok fakir aile ihtiyaçlarını karşılar ve yeme içme sorunundan kurtulmuş olur. Fitrenizi Ramazan ayı boyunca vermeniz gerektiğini de söyleyebiliriz.

Resim3

Sadaka Nedir, Fitre Sadaka Mıdır?

Sadaka zenginlerin yoksullara verdiği paradır. Sadaka vermek istediğiniz zaman bunu bazen zenginliğinizin gereği olarak yaparsınız bazen de tamamen gönlünüzden geldiği için yaparsınız. Sadaka nedir? Sorusunun cevabı bundan dolayı kişisel tercih olarak veya dini gereklilik olarak yoksullara verilen paradır. Fitre de bir sadakadır. Fitre Ramazan Ayı boyunca yoksullara verilen sadakanın adıdır.