Firmanız İçin Dijital Pazarlama Önerileri

Firmanız İçin Dijital Pazarlama Önerileri
27 Şubat 2021 10:43

Gelişen teknolojinin etkisiyle, günümüzde dijital dünyada var olmak oldukça önemli bir hale gelmiştir. Online olarak var olmayan işletmelerin büyük bir müşteri potansiyelini ıskaladığı araştırmalarla kanıtlanır boyuttadır. Peki, siz dijital varlığınızı sürdürerek müşterilerinize nasıl ulaşabileceğinizi biliyor musunuz? Dijital dünyada hayatta kalmak için yapılması gerekenleri sizler için derledik.

 

İşletmenizin dijital dünyada görünür olması için öncelikle sahip olması gereken en temel bileşen kaliteli bir web sitesidir. Ardından da iki temel olmazsa olmaz gelmektedir; iyi yönetilen bir sosyal medya ile web sitenizde ve sosyal medyanızda paylaşılacak tanıtım filmi. Bu üç bileşeni bir sac ayağına benzetmek gerekirse, birinin varlığının diğer ikisini desteklediği ve hepsinin birbiri ile dengede olması durumunda, işletmenizin ciddi rekabet gerektiren bir pazarda rahatlıkla var olacağını söyleyebiliriz.

Web Tasarım

Web sitesi, firmanızı üst segmente taşıyacak en temel bileşendir. Kurumsal kimliğin inşa edilmesine yardımcı olurken bir yandan da müşterilerin firmanıza duyduğu güveni artırmaya katkısı olacaktır.

Ankara, İzmir, İstanbul ve Antalya gibi rekabetin üst noktada olduğu şehirlerde, müşterilerinizin varlığınızdan haberdar olması için Ankara Web Tasarım ya da İzmir Web Tasarım gibi konular üzerinde hizmet vermekte olan profesyonellerle çalışmalısınız.

Profesyonel bir ekiple çalıştığınızda web tasarım sürecinizde size sağlanan en temel hizmetler şu şekilde sıralanabilir:

– Domain ve Hosting Alınma Aşaması
– Lisanslı Tema Alımı Aşaması
– Sayfa Oluşturma Aşaması
– Tasarım ve Düzenleme Aşaması
– SEO Aşaması
– Güncelleme Aşaması

dijital-pazarlama-2

Sosyal Medya Yönetimi

Bir işletmeniz varsa, en büyük olmazsa olmaz işletmenize ait bir sosyal medya hesabınızın olmasıdır. Her geçen gün artan sosyal medya platformu sayısı ve bununla doğru orantılı olarak artan sosyal medya kullanıcı sayısı; yeni reklam alanının da radyo, televizyon ve gazeteden dijitale kaymasına sebep olmuştur.

Nasıl ki televizyon için profesyonel çekim ve reklam yönetimi yapan ajanslar varsa, sosyal medya için de bu durum geçerlidir. Firmanız adına açtığınız hesaplar, markanızın kalitesine yakışır şekilde profesyonellerce yönetilmelidir. Aksi taktirde, sosyal medyanızın olumlu olmaktan çok olumsuz bir reklama dönüşme ihtimali vardır.

İstanbul Sosyal Medya Yönetimi, Ankara Sosyal Medya Yönetimi ya da Antalya Sosyal Medya Yönetimi gibi başlıklar üzerinden, içerik paylaşım aşamasından şirket dili oluşturmaya ve hatta reklam yönetimine kadar pek çok alanda hizmet veren reklam ajansları ile iletişime geçerek hesabınızın profesyonel olarak yönetilmesini sağlamak mümkündür.

Profesyonel bir ekiple çalıştığınızda sosyal medya yönetimi sürecinizde size sağlanan en temel hizmetler şu şekilde sıralanabilir:

- Rakip Analizi Aşaması
– Prodüksiyon Aşaması
– Firma Dili Oluşturma Aşaması
– Onay ve Paylaşım Aşaması
– Reklam Yönetimi Aşaması
– Raporlama Aşaması

 

dijital-pazarlama-3

Tanıtım Filmi

İntenet siteniz hazır, sosyal medya yönetiminizi profesyonellere emanet ettiniz ve şimdi sıra müşterilerinizin aklına kazınarak yer etmenizi sağlayacak tanıtım filmine geldi. Hem sosyal medyanızda hem web sitenizde paylaşıp reklam vereceğiniz tanıtım filminiz; ürünlerinizi, hedeflerinizi ve hizmetlerinizi içermelidir. Minimum 1 maksimum 5 dakika aralığı, bir tanıtım filmi için ideal uzunluktur.

Kurumsal, belgesel, animasyon gibi pek çok çeşidi bulunan tanıtım filmlerinden hangisinin sizin için daha uygun olacağı, birlikte çalıştığınız profesyonellerden gelecek uzman yorumlara ve tabi ki sizin isteğinize bağlıdır.

Profesyonel bir ekiple çalıştığınızda tanıtım filmi sürecinizde size sağlanan en temel özellikler şu şekildedir:

– Filmin Planlanması Aşaması
– Hazırlık Aşaması
– Çekim Süreci Aşaması
– Kurgu Aşaması
– Teslim ve Yayın Aşaması

İstanbul, Antalya, Ankara gibi tanıtım filmi konusunda öne çıkan şehirlerde yapılacak tanıtım filmi çekimlerinde, sektörde uzun yıllar çalışmış güvenilir firmalarla iş yapmanız, 1-0 önde başlamanızı sağlayacaktır. Ankara tanıtım filmi çekimi konusunda hizmet veren Lumos Ajans, kaliteli müşteri portföyü ve sektördeki deneyimi ile dikkat çekmektedir.

Tanıtım filmi çekiminin yanısıra, Ankara web tasarım ve Ankara sosyal medya yönetimi gibi konularda da profesyonel hizmet sunan Lumos Ajans’a 0552 842 00 06 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.