Fırının Fanı Neden Sürekli Çalışır? Sürekli Çalışan Fırın Fanı Sorunu Nasıl Giderilir?

Fırının Fanı Neden Sürekli Çalışır? Sürekli Çalışan Fırın Fanı Sorunu Nasıl Giderilir?
21 Aralık 2022 11:20

Mutfaklarda özgün ve özel lezzetler yaratmaya yardımcı olan fırınların kullanımı sırasında da çeşitli sorunlarla karşılaşılabiliyor. Bazı sorunlar yaygın olarak görülebildiğinden, çoğu kişiyi etkileyebiliyor. Özellikle fırının belirlenen çalışma sisteminin dışında sergilediği tüm eylemler, ciddi sorunlara neden olabiliyor. Bunlar arasında da fırının fanının devamlı olarak çalışması gelebiliyor ki pişirilen yemeğin zarar görmesi gibi sonuçlar ortaya çıkartabiliyor. Bu nedenle fırın fanının devamlı çalışmasına ilişkin yaşanan soruna istinaden en kısa zaman dilimi içerisinde Ümraniye Arçelik Servisi hizmetlerinden destek almanız tavsiye edilir.

Fırının Fanı Neden Sürekli Çalışır?

Fırınınızda yer alan kontrol paneli vasıtasıyla fırınınızın ısıtma/pişirme fonksiyonunu hangi şekilde yerine getirmesini istediğinizi belirleyebilirsiniz. Ancak fırınınızda meydana gelen teknik problem, belirlediğiniz çalışma programından farklı bir çalışma şekli ortaya koymasına neden olabilir. Özellikle fırının fanının sürekli olarak çalışması yemeklerinizin kuruması ve aşırı pişmesi gibi sıkıntıları meydana getirecektir.

Fırınınızın fanının devamlı olarak çalışması temel olarak fırında yer alan “fan devrelerini” denetleyen rölelerde arıza meydana gelmesi sonucunda ortaya çıkar. Fırında bulunan rölelerden birisinin akım kesmesi sonucunda, kontrol panosundan devamlı voltaj gönderiminin gerçekleşmesine neden olur. Bu durumda fanın devamlı olarak çalışması gibi bir problemin kullanıcı tarafından yaşanmasına yol açar.

Fırın Fanının Sürekli Çalışması Nasıl Engellenir?

Fırının fanının devamlı çalışmasına neden olabilecek arıza ihtimallerinin profesyonel Sultanbeyli Arçelik Servisi uzmanları tarafından kontrolden geçirilmesi gerekir. Bu çerçevede fırında bulunan termostat, soğutma fanı ve devrelerinin tek tek kontrol edilmesi gerekir. Yapılan kontrollerde arızalı olduğu belirlenen parçaya ilişkin olarak gerekli olan onarım müdahaleleri ise tam donanımlı servis ekiplerimiz tarafından yerinde gerçekleştirilir.

Fırınınızın termostatının değişmesi veya rölelerde değişim uygulanması gibi gerekliliklerin hasıl olması halinde ise Çekmeköy Arçelik Servisi uzman teknikerlerimize parça değişimleri orijinal yedek parçalar kullanılarak gerçekleştirilir. Orijinal yedek parçalar sayesinde fırınınızda kısa sürede aynı veya benzer sorunlarla karşı karşıya kalmamanız güvence edilir. Nitekim servisimiz tarafından bu tip parça değişim ve arıza onarım işlemlerine yönelik olarak 1 yıllık garanti desteği de sunulmaktadır.