Firari PKK’lılar Karacehennem Ormanları’nda yakalandı

Firari PKK’lılar Karacehennem Ormanları’nda yakalandı
26 Eylül 2013 13:13

Bingöl M Tipi Cezaevi’nde tünel kazarak kaçarak firar eden 14’ü hükümlü 18 PKK’lı bu sabah saatlerine güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonla kent merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta PKK sığınaklarının bulunduğu Karacehennem Ormanları’nda silahsız olarak yakalandı.

 

Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi’nden tünel kazan PKK’lılar Baran Günana, Selami Kızıl, Diren Yaşa, Veli Taşkıran, Şeref Gülen, Ahmet Oyunlu, Ramazan Benice, Rıdvan İpek, Ali Nergis, Devrim Kavak, Diyar Kaydu, Ekrem Taş, Hüseyin Barsak, İbrahim Engin, Emrah Ubiç, Cemil Doster, Osman Kılıç ve Ozan Alpkaya dün firar etti.

 

İHA’LAR TAKİP ETTİ

 

Firarın ortaya çıkması ardından kaçan PKK’lıları yakalamak için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

 

Kaçan PKK’lıların kırsal alanlarda daha önce nerelerde faaliyet gösterdikleri detaylı incelenerek, iyi bildikleri bu bölgelere gidebilecekleri değerlendirildi. Jandarma ekipleri, PKK’lıların daha önce kırsal alanda barındıkları yerlerı tek tek tespit edince, İnsansız Hava Aracı (İHA) devreye sokuldu. İHA’lar firari PKK’lıların izlerini sürerken, Kobra tipi taarruz helikopterleri gözetleme uçuşu gerçekleştirdi.

 

Belirlenen alanlara Sikorsky helikopterlerle Jandarma Özel Harekat Timleri indirildi. Timler, firari PKK’lıların izini saatlerce sürdü. İHA’lar PKK’lıları izine kent merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Mergimir Dağı’nda bulunan Ortaçanak Köyü yakınlarındaki Karacehennem Ormanları’nda tespit etti. PKK’lıların bulunduğu alanların çevresi gece yarısı devreye sokulan Süper Kobra helikopterler tarafından bombalayarak, hareket alanları kısıtlandı.

 

Sık ormanlık alana sahip bölgede Jandarma Özel Harekat Timleri sürdürdüğü operasyonda bugün saat 09.30 sıralarında düzenlediği operasyonda Ozan Alpkaya dışındaki 17 PKK’lıyı yakaladı. Üzerlerinde silah bulunmayan ve güvenlik güçlerine karşı koyamadıkları belirtilen 17 PKK’lı etkisiz hale getirildi. Jandarma timleri kaçan diğer PKK’l Ozan Alpkaya da bölgede yaklaşık 1 saat süren bir operasyon sonunda yakaladı. Yakalanan PKK’lılar Bingöl İl Jandarma Komutanlığı’na getirildi.

 

Bingöl’de kaçan PKK’lıların izi kırsal alanda sürdüğü sırada kent merkezinde de gece boyunca çok sıkı güvenlik önlemleri alındı. Kentin giriş ve çıkışları tutularak, tüm araçlar didik didik arandı.

 

 

PKK’NIN BARINMA ALANLARI BULUNUYOR

 

Bingöl M Tipi Cezaevi’nden firar eden 18 PKK’lının yürüyerek, Karacahennem Ormanları bölgesine gittikleri belirtildi. Firarilerin gittikleri Karacehennem Ormanları’nda PKK’lıların sığınakları bulunduğu sık ağaçlıktan oluştuğu belirtildi.

 

BAKAN GÜLER: GECE YERLERİ TESPİT EDİLDİ

 

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Bingöl M Tipi Cezaevi’nden firan eden PKK’lı 14 mahkum ve 4 tutuklu ile ilgili gece boyunca sürdürülen takibin sonuç verdiğini ve bunların Ortaçanak Köyü yakınlarında bu sabah silahsız yakalandıklarını açıkladı. Bakan Güler, “Gece yarısından itibaren yerleri tespit edildi. Gece boyu devamlı bana bilgi aktarımı yapıldı. Bu sabah alınacaklarını biliyordum. Etrafları sarıldı ve 17’si bu sabah silahsız alındı. 1’inin de yeri tespit edildi ve kısa süre sonra o da alındı. Jandarmayı kutluyorum. Cezaevindeki firar ie ilgili iç ve dış güvenlik konusu ile ilgili ayrı araştırma yapılıyor” dedi.

 

 

Bingöl Cezaevi’nden tünel kazarak kaçan 18 PKK’lının yakalanması için başlatılan çalışmalar bu sabah sonuç verdi. Bingöl kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Ortaçanak Köyü kırsalındaki Karacehennem Ormanları’nda yerleri tespit edilen firari PKK’lılardan önce 17’si yakalandı. Bir saat sonra da 1 kişinin daha yakalanmasıyla firari PKK’lıların 18’inin de yakalandığı bilgisi geldi.

 

Ancak yapılan kimlik kontrolünde son yakalanan kişinin firarilerden olmadığı anlaşıldı. Yakalananların Baran Günana, Selami Kızıl, Diren Yaşa, Veli Taşkıran, Şeref Gülen, Ahmet Oyunlu, Ramazan Benice, Rıdvan İpek, Ali Nergis, Devrim Kavak, Diyar Kaydu, Hüseyin Barsak, İbrahim Engin, Emrah Ubiç, Cemil Doster, Osman Kılıç ve Ozan Alpkaya olduğu belirlendi.