'Filistin için zafer, barış için umut'

'Filistin için zafer, barış için umut'
30 Kasım 2012 13:17

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Filistin’in Birleşmiş Milletler’de “üye olmayan gözlemci devlet” statüsüne yükseltilmesini “Filistin için zafer, barış için umut” diye değerlendirdi.

 

Kemal Kılıçdaroğlu, yayımladığı mesajda, Filistin’in Birleşmiş Milletler’de “üye olmayan gözlemci devlet” statüsüne yükseltilmesinin, “Filistin halkıyla barış ve adaletten yana olan tüm çevreler için anlamlı ve mutlu bir gelişme” olduğunu belirtti. Bunun, “Filistin için zafer, barış için umut” olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, şunları ifade etti:

 

 

“Filistinli kardeşlerimizi kutluyoruz. Kendi topraklarında bağımsız ve egemen olarak barış ve güven içinde özgürce yaşama koşullarına kavuşması için CHP olarak Filistin halkını desteklemeye devam edeceğiz. Filistin’in yeni konumu, İsrail’in ‘Filistin Devleti ancak müzakereler sonucunda olabilir’ yaklaşımını değiştirmesi olanağını da beraberinde getirecektir; çünkü İsrail’in karşısında artık devlet sıfatıyla hareket edecek bir muhatap vardır. Türkiye’nin Filistin halkının bu zaferini Filistin-İsrail barışına katkıda bulunacak bir anlayışla değerlendirmesi ve bu doğrultuda ülkemizin tarihi birikimine ve bölgedeki itibarına yakışan dengeli bir politika izlemesi her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır. CHP, doğal olarak, Ortadoğu’da barış, istikrar, huzur ve refah için çalışmalarını kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir.”