Fezlekeli vekiller Meclis toplantı sayısına ulaşmak üzere!

Fezlekeli vekiller Meclis toplantı sayısına ulaşmak üzere!
14 Mart 2021 11:06

Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti ve MHP’nin kaldırılmasını istediği milletvekili dokunulmazlığı Meclis’in ana gündemini oluşturmaya devam ediyor.

 

 

 

Kayıtlara göre Meclis’te 195 milletvekili hakkında düzenlenmiş bin 347 fezleke var. Meclis Başkanı Mustafa Şentop, fezlekelerin büyük kısmının terörle ilişkili olduğunu söyleyerek, “Bu kadar fezleke ve içeriği çok üzücü” değerlendirmesi yaptı.

 

 

Muhalefet ise yaptıkları her konuşmanın terörle ilişkilendirilip fezlekeye çevrildiğini söylüyor. Öyle ki fezlekeler arasında Meclis’te düzenlenen basın toplantısında yapılan açıklamaların yer aldığına dikkat çekiliyor. Milletvekillerine “terörist” yaklaşımına tepki gösteren bazı milletvekilleri “Bu tabloya bakarsak Meclis’te 195 terörist var. Meclis’in toplantı yeter sayısı 201. Demek ki 5 milletvekili hakkında daha fezleke düzenlense fezlekeli milletvekilleri Meclis’i toplayabilir, 151 milletvekili ile karar alınabilir. Yine 195 milletvekili Meclis’te 9 grup oluşturabilir. Hatta bir süre sonra 200 sayısına ulaşılırsa anayasa değişiklik teklifi de verebilir” diyor.